Upravujeme a redesignujeme mobilní verzi webu

Upravujeme a redesignujeme mobilní verzi webu
2014-02-14T19:38:24+02:00
• 1. 10. 2013
5

Dnes to je už rok, co Dotekománie působí jako samostatný web. A proto jsme zvolili právě tento den pro vypuštění další novinky.

Včera jsme v rámci hvězdného pondělí uvedli náš nový plugin pro Chrome a Operu. 24 hodin nato tu je další novinka. A není poslední!

První inovace se dočkává náš mobilní web. Je nám jasné, že existuje spousta uživatelů, kteří rádi sledují Dotekománii a nemůžou využít aplikaci pro Android nebo plugin. Právě proto jsme převlékli náš mobilní web do nového kabátu.

wwwNyní obsahuje méně obrázků. Respektive jediné obrázky, které se vám na webu zobrazí, jsou ty v článcích. Veškeré ikony jsou řešeny pomocí fontu (písma). Tímto způsobem šetříme váš FUP limit.

Hned po prvním načtení si všimnete dramatické změny designu. Rozhodli jsme se zvětšit velikost písma a také zvyšujeme kontrast mezi pozadím a textem.

Menu budete mít odteď stále po ruce, protože se nově drží vždy navrchu vašeho displeje. Stačí jednoduše klepnout na ozubené kolečko vlevo a vše co potřebujete, se objeví.

Přepnout na běžnou verzi můžete také v našem menu. Odkaz je oproti starší mobilní verzi mnohem více na očích. Pokud jste měli mobilní verzi vypnutou, tak se pro  vás nic nemění.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Miroslav Hlavička

2. 10. 2013, 12:35

Dotekománii čtu v RSS čtečce gReader. Tj. pokud mě zaujme titulek a úvod článku, kliknu a přímo v gReaderu se načte mobilní verze dané stránky.

Předchozí verze byla v pohodě, nová je nepoužitelná – po rozkliknutí se článek zobrazuje kravsky obrovským písmem (5-6 slov na celý displej, co slovo to řádek!). V gReaderu čtu už dva roky tímto způsobem zhruba 60-70 mobilních verzí různých webů a jediná Dotekománie se chová takto divně (od redesignu).

na mém telefonu HTC 8S WP se stránka v prohlížeči zobrazuje s příliš velkým a nepřehledným fontem písma, v článcích je již vše v pořádku, ale komentáře k článkům jsou naopak příliš malým písmem (mobilní verze). Super práce i tak, snaha se cení, po vyladění všech mušek bude vzhled určitě pěkný :)

Igor Ďurček

1. 10. 2013, 19:34

Chcel som sa spytat preco sa mi tam miesto ikon zobrazuju nejake cinske klikihaky….. :-)

http://img845.imageshack.us/img845/8711/den2.png

Michal Mroček

VIP 1. 10. 2013, 20:50

To opravdu netuším. Možná to bude tím, že Opera Classic filtruje samotná data a odstraňuje písma, která používáme.
Pokusím se na to podívat a opravit.
Díky za informaci.

Igor Ďurček

2. 10. 2013, 2:47

Neni zac….rad vam pridam dalsiu robotu navyse… :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat