Samsung plánuje instalovat do svých zařízení s Androidem antivirový software

Samsung plánuje instalovat do svých zařízení s Androidem antivirový software
2013-09-04T14:29:41+02:00
• 4. 9. 2013

Samsung se rozhodl do svých zařízení s Androidem instalovat antivirový software, aby tak lépe ochránil uživatele, kteří využívají bezpečnostní řešení KNOX, které Samsung představil letos v únoru na veletrhu MWC. O něm jsme vás rovněž informovali. Wall Street Journal zveřejnil, že antivirové řešení bude dodávat společnost Lookout, která v současné době nabízí zdarma svůj bezpečnostní balík prostřednictví obchodu Google Play.

Samsung se k tomuto kroku rozhodl na základě zprávy amerického ministerstva bezpečnosti a ministerstva spravedlnosti, ve které se píše, že až 79% škodlivého kódu se zaměřuje právě na zařízení s operačním systémem Android.

b0d1lookout-security

Názory na tento krok se liší. Adrian Ludwig, který je bezpečnostním inženýrem pro platformu Android sdělil, že si nemyslí, že by byli běžní uživatelé vystaveni tak vysoké míře každodenního rizika nákazy. Na druhou stranu jsme se mohli setkat s případy, kdy si uživatelé mohli skrze Google Play stáhnou škodlivý software, který mohl posléze napáchat nemalé škody.

Pokud ale bude antivirový balík součástí řešení KNOX, nedává to úplně smysl, protože toto řešení je cíleno na firemní prostředí, kde obvykle panují přísné restrikce a bezpečnostní pravidla. Teoreticky by tak nemělo být uživatelům dovoleno běžně stahovat a instalovat aplikace. Proto se tedy nabízí otázka, zdali bude antivirový software nabízen jen v rámci řešení KNOX, či bude dostupné i pro běžné uživatele.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat