Stargate SG-1 Unleashed: Nedonošená akční adventura recenze

Stargate SG-1 Unleashed: Nedonošená akční adventura [recenze]
2013-07-27T09:00:06+02:00
• 27. 7. 2013

Po nedávném krátkém představení tu máme plnohodnotnou recenzi na hru Stargate SG-1 Unleashed. Využila hra plného potenciálu televizní předlohy, nebo tu máme jen  další past na fanoušky? Po prvním zhlédnutí traileru jsem byl nadšen. Co může být lepšího než zavzpomínat si na SG-1 prostřednictvím akční adventury s perfektní grafikou, která se chlubí dabingem původních herců a scénářem od Sally Malcolma.

stargategame4

Jenže zase tak jednoduché to nebude. První úkol vás čeká již brzy a to na úvodní obrazovce. Skvěle totiž otestuje vaši trpělivost. Bez jakéhokoli pohybu si při prvním spuštění počkáte i 10 minut.

Screenshot_2013-06-21-00-28-14

Načteno a konečně můžeme hrát. Po úvodním videu zjišťujeme, že trailer nelhal. Grafika i zvuk jsou úchvatné. Ocitáme se na základně, která čelí útoku armády řádně rozohněné Sachmet. Její vztek jí ale nemůžeme mít za zlé, tisíce let byla uvězněna v akváriu. Když konečně uprchla, střetla se s realitou, ve které lidé porazili Goa’uldy. Její cíl je tedy jasný, navrátit moc nad galaxií zpět do rukou Goa’uldů a pomstít smrt svých příbuzných. Jen vy jí můžete tyto plány překazit. Děj v průběhu celé hry příjemně utíká. Celou dobu budete vědět, proč daný úkol děláte a co chcete dokázat. Hra vám dává v různých místech v dialozích na výběr, pokud ale čekáte, že tím něco ovlivníte, jste na omylu. Vždy se oklikou dostanete ke stejnému řešení. Tyto kličky jsou ale naštěstí natolik propracované, že si jich pravděpodobně nevšimnete.

Screenshot_2013-07-05-21-03-09

Tímto se dostáváme k herním principům. V této akční adventuře se vaše činnost bude odehrávat několika způsoby. Většinu času se budete přesouvat a hledat různé  předměty, k tomuto slouží dva virtuální joysticky. Následuje překonávání překážek. To je řešeno vyskakovacími dotykovými prvky.

Screenshot_2013-07-05-20-26-37

Nemůžu zapomenout ani na střelbu, s tou se setkáme ve dvou provedeních. Častěji se ocitneme za překážkou, kdy se před námi objevují nepřátelé. Jejich eliminaci můžeme provést pomocí Beretty M9 s nekonečnou municí, MP5, P90 anebo granátem. Klady tohoto provedení použitím zbraní z původního seriálu bohužel končí. Její realizace je úděsná a po několika soubojích naprosto nudná. Zkrátka se krčíte za bednou, počkáte až se přežene nepřátelská salva, po té si stoupnete, vystřílíte zásobník a zase se skrčíte. Stejným systémem zlikvidujete všechny nepřátele, tvůrci se bohužel zmohli jen na dva druhy. Šetřilo se i na animacích nabíjení. P90 v rámci úspor dostala klasický svislý zásobník a tímto utekla realitě na míle daleko, jelikož do zásobníku tohoto typu opravdu 50 nábojů nenastrkáte.

Screenshot_2013-07-05-20-31-02

A tímto se dostávám až k zobrazení zranění. Nebudete tomu věřit, ale vždy vás trefí do ramene. To je náhoda, co?

Screenshot_2013-07-05-20-33-01

Druhý způsob střelby se objevuje jen zřídka. Pomocí joysticku musíte namířit na daný předmět pomocí nestabilního zaměřovače a vystřelíte. Mezi další herní principy patří řešení různých více, či méně náročných logických hádanek.

Chyby a problémy

V prvních dvou vydaných verzích byla hra prakticky nepoužitelná, neukládaly se uložené pozice a rozhlížení bylo neskutečně pomalé, stabilita byla také mizivá. Po vydání třetí verze se většina problémů opravila, občas vás sice zaskočí chyba grafiky nebo graficky nerozpoznatelné dělení prvků prostředí, ale jinak je již bezproblémově hratelná.

Screenshot_2013-07-05-19-35-41

Závěr

Hru můžu doporučit zejména fanouškům seriálu. Díky originálnímu dabingu, grafickému zpracování, hudbě a příběhu, budete vývojářům schopni všechny chyby odpustit. Pokud si však nejste jistí, zda je pro vás Stargate SG-1: Unleashed to pravé, máte možnost si ji vyzkoušet v lite verzi zdarma.

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat