Apple dostal patent na projektor v mobilním zařízení

Apple dostal patent na projektor v mobilním zařízení
2013-07-17T09:15:54+02:00
• 17. 7. 2013
4

Společnost Apple je známá svými patenty, byť v porovnání s konkurencí jich nemá až tolik. Ovšem jejich kontroverze je někdy zřejmá. Nyní americký gigant dostal patent na projektor, který by měl být zabudován do mobilních zařízení. Tím je samozřejmě myšlen iPhone, ale ve výčtu a hlavně na ilustraci můžeme vidět i iPad. Případě MacBooku se jedná o příslušenství.

6a0120a5580826970c0192ac08ece8970d-800wi

První zmínka o projektoru v zařízení u Applu padla již v roce 2009, přičemž o patent bylo požádáno až v první čtvrtině roku 2010. Nyní má v ruce pojistku a je možní začít vyvíjet ostré nasazení. To by mohlo znamenat, že minimálně se setkáme s miniaturním projektorem, který by se třeba připojil k MacBooku. Možná se jednou dočkáme i zabudování této novinky v iPhonu. Navíc patent popisuje i interakci mezi jednotlivými zařízeními. Mělo by se jednat o sdílení plochy, která je promítána. Takže ve výsledku budete moci přesunout snímek z jednoho zařízení do druhého pouhým tažením prstu na zařízení.

iPhone_6_display_p_1711033q

Zatímco si Apple připravuje patenty a popisuje vše na papíře, tak jiné společnosti již prodávají takové smartphony. Jedním z nich je například Samsung Galaxy Beam, který již  nyní nabízí projektor. Konkrétně jsme se dočkali představení již minulý rok na veletrhu MWC.

Zdroj: patentlyapple.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jak je vobec logicky moze si dat nieco patentovat po tom, co uz niekto vyrobil dany produkt? na podnet by to mali okamzite zrusit, a dal by som im este miliardovu pokutu za to, ze kradnu..kurvy..nech umru..

Martin Novák

17. 7. 2013, 9:26

Cinske telefony meli projektor jeste pred Samsung Galaxy Beam

Martin Novák

17. 7. 2013, 9:29

Navic pokud jsem dobre pochopil ten patent, tak tam nejde o patent projektoru, ale zpusob vyuziti a ovladani s tim telefonem, takze trochu balvarni nadpis.

Přemysl Vaculík

VIP 17. 7. 2013, 9:36

Samotný patent popisuje využití projektoru i v samotném zařízení. Jinak Galaxy Beam jsem uvedl, jelikož je to nejznámější mobil s projektorem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat