Displeje se solárním nabíjením už příští rok

Displeje se solárním nabíjením už příští rok
2013-06-17T08:40:38+02:00
• 17. 6. 2013

Neustále vidíme pokrok v nejrůznějších oblastech smartphonů, ale za poslední dobu se dá s jistotou říci, že baterie teprve čekají na svou revoluci. Bohužel ani dnes to nebude jinak a opět se nedočkáme zázračné baterie, díky které nebudeme muset nabíjet mobil každý den. Tentokrát se podíváme na technologickou novinku, jenž by se měla dostat do smartphonů již příští rok.

Jedná se o speciální displeje, které budou moci prodloužit fungování mobilu na jedno nabití. Novinka je od společnosti SunPartner a již v tuto chvíli se nachází ve stavu, že se dokončuje její praktické využití. V podstatě se jedná o zakomponování fotovoltaických článků do displeje smartphonu. Základem bude samozřejmě zobrazovací panel, nad kterým bude vrstva přeměňující světlo na energii. Vše bude zakončeno speciálními čočkami, které budou soustřeďovat dopadající světlo na fotovoltaické články a zároveň budou lépe směřovat obraz ven.

imagebounce

Tato technologie slibuje prodloužení výdrže na jedno nabití až o 20 %, přičemž nebude potřeba jen denního světla. Vše má fungovat i s běžným umělým osvětlením. V současnosti implementovaná technologie dosahuje na 82% průhlednost, ale v plánu je 90 %. Pokud si myslíte, že se jedná o nákladnou novinku, tak vás potěšíme. Ve výsledku bude stát pouze 2.30 dolaru. V současnosti SunPartner vyjednává s několika výrobci, ale předpokládá se, že první mobily se objeví až příští rok.

Zdroj: extremetech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat