Hodinky od Motoroly v nových patentových přihláškách

Hodinky od Motoroly v nových patentových přihláškách
2013-05-20T10:42:09+02:00
• 20. 5. 2013

V minulém týdnu se objevily spekulace o Google hodinkách, které mají být vyrobeny přímo Motorolou. Zatím netrpělivě očekáváme, že tento výrobce představí nové smartphony, ale zřejmě se nakonec dočkáme i zmiňovaných hodinek. Nyní se objevily tři nové patentové přihlášky, které odhalují přípravy a druhý pokus o vyrobení takového zařízení.

 

motorola-smartwatch-patent-applications-4

V patentových přihláškách můžeme najít nejrůznější funkce, ale je nutné upozornit, že výsledný vzhled může být rozdílný. Jedná se vlastně jen o případnou ochranu před kopírováním. V prvním nákresu můžeme vysledovat, že budou odjímatelné od samotného řemínku a budou prošpikovány senzory. Například zde bude měření srdečního tepu, teploty těla atd. Samotný náramek bude plnit taktéž svoje funkce a například zde najdeme NFC nebo výstup pro zvuk. Samozřejmě ve výsledku se může jednotné zařízení, které se nebude skládat ze dvou kusů.

motorola-smartwatch-patent-applications-1

Dokonce jedna patentová přihláška vysvětluje i v nákresu, že zde budou funkce, které budou zachraňovat lidské životy. Konkrétně by se mělo jednat o možnost zavolání rychlé pomoci, pokud majitel omdlí a nebude se hýbat. Bez potřebných senzorů by mohlo dojít k omylu, ale jak jsem již výše napsal, hodinky mohou sledovat i životní funkce. Na základě měřených údajů by mohly poznat, jestli majitel neutrpěl nějakou příhodu.

motorola-smartwatch-patent-applications-2Jedná se jen o patentové přihlášky a i po schválení americkým úřadem nemusíme očekávat všechny tyto funkce. Můžeme se s některými setkat, ale zřejmě první generace nebude disponovat takovými možnostmi. Ovšem na druhou stranu patenty ukazují, že Motorola to myslí vážně a rozhodně myslí i na detaily.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat