Google zavádí doporučení obsahu pro mobilní stránky

Google zavádí doporučení obsahu pro mobilní stránky
2013-05-14T09:53:05+02:00
• 14. 5. 2013

Pokud jste webmaster a chcete ještě více propojit své webové stránky se službou Google+, máte nyní možnost učinit tak prostřednictvím speciálního kódu, který vložíte na svůj web. Díky této úpravě umožníte návštěvníkům webu, aby viděli to, co například doporučili lidé z jejich či vašich kruhů, kteří stránky navštívili a tento obsah sdíleli na sociální síti Google+.

recommendations-fromcircles

Celá věc funguje tak, že se při návštěvě daného webu objeví informační panel, který vám oznámí, kdo například článek sdílel, nebo ho doporučil, resp. kdo mu dal +1. Nezáleží přitom na tom, zdali budete či nebudete aktuálně přihlášeni ke svému Google účtu. Pakliže přihlášeni budete, uvidíte případná doporučení a sdílení od lidí z vašich kruhů.

Pokud na políčko klepnete, akce vás přesměruje do nového okna, ve kterém uvidíte doporučený či sdílený obsah. Jediné co stačí udělat, je propojit vaše webové stránky se stránkou na Google+ a nahrát javascriptový kód na váš web. Samotné chování widgetu pak budete moci kontrolovat přímo z ovládacího panelu Google+ stránky. Podrobný návod naleznete na stránkách Google Developers.

recommendations-acrossdevices

Zdroj: developers.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat