8palcový tablet s Windows 8 Pro od Aceru

8palcový tablet s Windows 8 Pro od Aceru
2013-04-23T06:37:35+02:00
• 23. 4. 2013

Společnost Acer úzce spolupracuje s Microsoftem na Windows 8/RT tabletech, přičemž se nyní podařilo ulovit na internetu první produktové fotografie novinky, u které není zatím potvrzen název. Mělo by se jednat o tablet Acer Iconia W3. V tuto chvíli se zatím jedná o nepotvrzené informace, ale zřejmě tento model bude vybaven plnohodnotným systémem Windows 8 Pro 32bit.

Acer-Iconia-W3-1-580x317

Nejednalo by se o nic neobvyklého, ale úhlopříčka displeje je pouze 8 palců. To by potvrzovalo spekulace, které se objevily nedávno. Týkaly se možného nástupu menších a levnějších zařízeních se systémem od Microsoftu. U Iconie W3 se nesetkáme s příliš velký výkonem. Je vybaven procesorem Intel Atom Z2760 s taktovací frekvencí 1.8 GHz, což by mělo postačovat na základní aplikace a nenáročné používání. K dispozici má mít i 2 GB RAM. Z toho se dá usuzovat, že se bude hodit na běžné procházení internetu, maily, práci v kancelářském balíku Ofiice a na sledování filmů.

Acer-Iconia-W3-3Acer-Iconia-W3-4  Acer-Iconia-W3-5

Na fotografiích můžete vidět, že bude k dispozici pouzdro, které poslouží i jako stojánek pro tablet. Navíc se zdě objevuje dockovací klávesnice, která bude moci být zkompletována s Iconií W3 to podoby zvláštního netbooku. Nemáme specifikace tohoto docku, ale možná bude vybaven další baterií, což by přineslo větší výdrž na jedno nabití.

acer-iconia-w3-2 (1)acer-iconia-w3-6

Kromě modelu W3 Acer vypustil i reklamu na blížící se novinku, ale tentokrát se jedná o odlišný model s jinou konstrukcí. V tuto chvíli netušíme, jak bude vůbec zařízení kompletně vypadat, nebo jaké specifikace nabídne. Můžete se na něj podívat na videu níže. Objeví se jen v několika záběrech v upraveném traileru na nový film Star Trek Into Darkness.

Zdroje: ubergizmo.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat