ZTE telefony dostanou nový procesor Atom od Intelu

ZTE telefony dostanou nový procesor Atom od Intelu
2013-03-07T11:31:58+02:00
• 7. 3. 2013

Momentálně pátý největší výrobce chytrých telefonů, čínská společnost ZTE, oznámila uzavření nové partnerské dohody s výrobcem procesorů Intel. První model poháněný tímto procesorem je možné již zakoupit na trhu, ale do budoucna zřejmě můžeme očekávat daleko větší množství, a to díky této nově vzniklé spolupráci.

Intel Atom Z2580

Některé připravované telefony tedy poběží na nejnovějších procesorech Atom Z2580. Ty měly svoji premiéru na nedávném Mobile World Congressu a jedná se o dvoujádrové procesory, jejichž takt se může vyšplhat až na hranici 2 GHz. Navíc lepší multitasking bude zajišťovat technologie s názvem Hyper-Threading.

Nicméně své prvenství s procesorem Intel Atom si drží model ZTE Grand X IN ze září loňského roku, který měl jednojádrový procesor Intel Atom Z2460 s frekvencí 1,6 GHz. Každopádně Atom Z2580 nabídne výrazně vyšší výkon než jeho předchůdce, a to až dvojnásobný výkon a trojnásobně lepší grafiku, což by se mělo projevit i na životnosti baterie, ale opak je pravdou.

Životnost by měla setrvat na srovnatelné úrovni s ostatními procesory. Nakonec společnost ZTE ještě v nejbližší době zveřejní seznam zařízení, u nichž najdete právě procesor Atom Z2580, takže se určitě máme na co těšit!

Zdroj: talkandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat