Nokia v tichosti slaví úspěch v Číně – zlatý důl na obzoru?

Nokia v tichosti slaví úspěch v Číně – zlatý důl na obzoru?
2013-03-07T08:18:02+02:00
• 7. 3. 2013
1

Nokia má plné ruce práce s obnovou svého impéria, které již nějakou dobu neexistuje. Větší společnosti se dokáží lépe a rychleji přizpůsobovat zákazníkům, což se zatím nedá zcela říci o této firmě. Finský výrobce v současnosti exceluje s nejnovější řadou Lumií s Windows Phone 8, ale vše tak trochu drhne. Stále se zde objevuje nešvar v podobě oznámení nového modelu, ale k prodeji dochází až po nějaké době. Ani se nejedná o nijak předvídatelnou strategii.

iDmJoMwe72Fc

Zpoždění v prodeji nových modelů se nevyhnula ani naše země, a dokonce bylo avizováno, že došlo ke zbrzdění prodeje, a to v období mezi 5. prosincem a 5. březnem. Nyní se asi ukazuje, kde byl zádrhel. Právě v tomto rozmezí měla Nokia v plné síle útočit na čínský trh, kde měla prodat 2 milióny kusů Lumií. Nejedná se o nijak extrémní číslo, ale málokdy se takový prodej vidí u Nokie.

Pokud se podíváme na čísla z posledního čtvrtletí, tak  například v USA bylo prodáno 700 000 kusů Lumií. Takže se dá skoro říci, že čínský trh je pro finského výrobce lukrativnější. Bohužel se nejedná o oficiální informace a výrobce vše drží tak trochu v tajnosti, i samotnou oslavu. Máme k dispozici jen několik fotek.

6f44232ejw1e2g4gnkrxkj_175412

Pokud bylo prodáno takové množství Lumií v Číně, jedná se o dobré zprávy. Na druhou strani si Nokia nyní nemůže dovolit polevit a úsilí musí zvyšovat. Navíc se chystá odstartovat prodej levnějších modelů 520 a 720, které by se mohly stát přímo hitem. Zatím to vypadá, že pokud se podaří udržet toto tempo,  v prvním čtvrtletí roku 2013 vykáže zisky. Prozatím si musíme počkat na oficiální čísla.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ondřej Gardavský

8. 3. 2013, 10:31

Žiju dlouhodobě v Pekingu a je pravda, že útočit zde Nokia útočí, reklamy na Lumie vídám často (např. na některých stanicích metra tím polepili celou chodbu na přestupu mezi dvěma linkami). Ale nevím jak žhavé to bude s tím úspěchem. Při jízdách MHD či čekání ve frontách apod. občas koukám, co má kdo za přístroj a nejčastěji vídám Androidy všech značek a samozřejmě iPhony. Od Nokie jsou to jen starší modely s klávesnicí, či dotykové se Symbianem… nějaký WP telefon jsem viděl asi tak jednou. Tohle samozřejmě nejsou podklady pro seriózní statistiku – třeba uživatelé WP nejezdí MHD, ale vlastními auty (což ovšem v Pekingu ve špičce není žádná výhra, spíš naopak) nebo se někde schovávají – ale určitý obrázek si z toho člověk udělat může…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat