Odpovězte na zmeškaná volání automatickou SMS

Odpovězte na zmeškaná volání automatickou SMS
2013-01-15T14:45:04+02:00
• 15. 1. 2013

Pokud vám někdo zavolá a vy hovor nemůžete přijmout, je možné jej odmítnout odesláním SMS. To je funkce, kterou asi mnoho z vás zná a někteří ji možná i využíváte. Co takhle ale mít možnost odpovědět SMSkou i v případě zmeškaného hovoru? Pokud by se vám někdo nedovolal, telefon by jednoduše odeslal vámi nastavenou zprávu volajícímu a dotyčný by tak byl informován o tom, že jste například v kině a nemůžete zvednout telefon. Určitě by se taková možnost hodila právě v situaci, kdybyste věděli, že hovory nebudete moci přijímat, ale přitom byste chtěli, aby byli dotyční volající informováni.

Pro tyto případy je zde šikovná aplikace SMS Replier, který vyvinul člen XDA Developers fóra – seredev. Jedná se o jednoduchou aplikaci, kterou nastavíte v několika málo krocích. První, co musíte po instalaci provést, je aktivace, aby aplikace běžela na pozadí. Dále můžete zatrhnout možnost, aby se v oznamovací oblasti objevovala oznámení o odeslaných zprávách v případě zmeškaného hovoru. Aby se neodesílala jen prázdná SMS, je potřeba zadat text, který bude ve zprávě obsažen. Zadat můžete libovolně dlouhý text, který bude v případě překročení limitu zprávy rozdělen do více SMS.

Pokud by se vám nelíbilo základní černé rozhraní, aplikace nabízí možnost změnit barvu. V praxi aplikace funguje a dělá to, co slibuje. Ve vláknu komentářů na XDA autor přislíbil, že v dalších verzích by se mohla objevit funkce nastavení odpovědí jen na předem definovanou dobu, resp., že by bylo možné provádět plánování dle určitého harmonogramu. Rozhodně bych další vývoj aplikace vítal, stejně tak možnost odstranění reklamy za příspěvek autorovi. Mně osobně se tento nápad líbí a myslím si, že pro ty, kdo často meškají hovory z důvodů pracovního vytížení nebo jiných, ji určitě uvítají. Pokud se vám tato aplikace zamlouvá, můžete si ji zdarma stáhnout z obchodu Play.

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat