Google: příručka pro vývoj aplikací pro tablety

Google: příručka pro vývoj aplikací pro tablety
2012-10-09T12:25:31+02:00
• 9. 10. 2012

Ještě nedávno se mohlo tvrdit, že Google nezvládl zastřešení obecných návodů, postupů a pokynů, které mají napomoci ve vývoji aplikací. Ačkoliv stále se objevují vývojáři jdoucí vlastní cestou, tak se nyní  na blogu vývojářů objevily další pokyny pro tvorbu. Google chce zlepšit aplikace zejména pro tablety.

Jedná se o pochopitelný krok, jelikož již sám má ve své stáji Nexů jeden sedmipalcový tablet. V krátkém příspěvku, který byl zveřejněn včera, se můžete dočíst o vytváření kvalitních aplikací a o několika základních postupech. Hlavní důraz je zde dáván na optimalizaci pro větší displeje a na používání standardů.

V tomto krátkém příspěvku odkazuje na další stránky, které obsahují návody, postupy a testovací scénáře. Příkladem za všechny může být ukázka vzorového rozložení aplikace na tabletu v landscape módu, jak je zobrazeno níže. Návod s názvem „Tablet App Quality Checklist“ najdete například na tomto odkazu.

Byť tyto informace nejsou pro většinu čtenářů důležité, je dobré vědět, že se Google aspoň tímto způsobem stará. Nám to může přinést jen plus v podobě kvalitních aplikací, které se budou ovládat podobně a nebudete muset přemýšlet, kam se tentokrát rozhodl vývojář umístit to, či ono tlačítko nebo menu. Daný příspěvek od vývojářů z Google najdete zde.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat