S Androidem do školy 2. díl

S Androidem do školy [2. díl]
2012-09-04T09:51:13+02:00
• 4. 9. 2012
5

Dnes tu pro vás máme další várku aplikací, které vám usnadní studium ve škole. Opět se bude jednat o hodně užitečné pomocníky, kteří rozhodně nezatíží vaší peněženku.

School Helper – důležitý pomocník

Cena: Zdarma

Chcete mít přehled o svých časových aktivitách, písemkách, zkouškách, známkách a domácích úkolech, abyste na žádnou z jmenovaných nezapomněli? Tak pro všechny takové je tu pomocník School Helper.

Na začátku si vytvoříte časový rozvrh, do kterého můžete zahrnout jak školní předměty, tak i aktivity probíhající mimo školu. Ten lze později i upravovat, takže se nemusíte bát, že na něco zapomenete a již to tam nepůjde přidat. Vytvoření rozvrhu je velmi důležité, jelikož zpřístupňuje další funkce. Pojďme se na ně nyní podívat.

Na začátek by bylo ještě dobré zmínit, že aplikace je pouze v angličtině, tak pro jistotu pod článkem naleznete jednoduchý překlad, ale nemyslíme si, že bude potřeba. Pod rozvrhem nalezneme tlačíko Marks. Zde si lze přidávat známky z jednotlivých předmětů, včetně jejich váhy. Pokud se jednalo o běžnou desetiminutovku, dáte jí hodnost nižší než například čtvrtletní nebo pololetní práci. Správné nastavení váhy známek pak ovlivňuje výpočet průměru, který se objevuje u jednotlivých předmětů. V celkovém přehledu lze pak kromě průměru zjistit také počet známek z daného předmětu.

Další důležitou, i když si myslím, že už v dnešní době docela zbytečnou, položkou jsou Domácí úkoly. Tu ocení především ti, kteří opravdu své úkoly doma dělají a nedopisují je až před začátkem vyučovací hodiny. Přidání jednotlivých úloh je velmi podobné přidávání známek. Opět se zde vyplní název, zadá datum, vybere předmět, zvolí důležitost a na konec se může přidat i poznámka.

Pro poznámky je zde ještě vytvořena samostatná kategorie. Ta slouží především pro delší poznámky a opět funguje jako předchozí položky. Poslední a asi nejneoblíbenější kategorií jsou Zkoušky. Zde si studenti mohou přidávat termíny jednotlivých písemných testů a ústních zkoušek.

Nezapomnělo se ani na možnost přidání Widgetů na plochu. Nejedná se však o jeden veliký, obsahující všechny kategorie naráz, ale každá položka má svůj vlastní, a tak je jenom na vás, o čem chcete být na úvodní obrazovce informování. Vybrat si lze ze 3 různých rozměrů, takže záleží kolik místa na pracovní ploše máte.

School Helper je dobrým pomocníkem do školních lavic, jelikož ušetří spoustu práce a občas vám připomene, že nějaká ta škola existuje. Třešničkou na dortu je, že aplikace je ke stažení zcela zdarma.

Tip redakce:

Při prvním spuštění doporučujeme projít Nastavení, ve kterém lze změnit možnost přepínání mezi sudým a lichým týdnem. Dále také den, kdy začíná týden, a upozornění na jednotlivé úkoly.

2012-09-03_09-15-36 2012-09-03_09-16-10 2012-09-03_09-17-00 2012-09-03_09-26-18


ConvertPad – Převodník jednotek

Cena: Zdarma

Na každé škole se setkáte s matematikou, fyzikou, chemií, ale i s dalšími předměty, ve kterých budete potřebovat převádět jednotky. ConverPad Plus si kromě těch běžně používaných, jako jsou délka, hmotnost, objem atd.., poradí i s těmi méně známými (např. záření, luminace nebo indukčnost). Databáze je opravdu veliká a jmenovat s čím vším si tento šikovný převodník poradí, by zabralo nějakou tu stránku.

Při prvním spuštění je potřeba vybrat jazyk, v jakém chceme aplikaci používat. Musíme vývojáře pochválit, jelikož nezapomněli ani na češtinu. Poté již můžeme začít převádět. Stačí si zvolit kategorii, vybrat jednotku a zadat hodnotu, kterou chceme převést. Při zadávání hodnoty nechybí ani možnost jednoduchého kalkulátoru, který nám poslouží k základním výpočtům. Poté se zobrazí výsledná hodnota v různých jednotkách, i v těch, které nejspíše uvidíte v životě poprvé.

Nechybí možnost vytváření seznamů s nejpoužívanějšími převody nebo definování vlastních měrných jednotek. V nastavení si také lze upravit velikost písma, vzhledu, ale i doba, jak často se budou aktualizovat kurzy měn.

ConvertPad Plus určitě využijete při spoustě písemných pracích a nebudete za něj muset utratit ani korunu. Je totiž opět zdarma. Ovládání je velmi jednoduché a prostředí velmi pohodlné.

Tip redakce:

Pokud vám nějaký ten převodní vztah chybí, nebo vám vadí spodní reklama, lze se podívat po verzi Plus, za kterou zaplatíte necelých 50 Kč. I tak si myslíme, že pro studenty je převodů dostatek a investice do plné verze je naprosto zbytečná.

2012-09-03_11-14-30 2012-09-03_11-15-21 2012-09-03_11-14-57 2012-09-03_11-02-43


Periodic Table

Cena: Zdarma

Dnešní poslední aplikaci ocení především žáci osmých a devátých tříd a také studenti studující na chemických školách. Jedná se totiž o periodickou tabulku prvků. Přestože jde o poněkud jednoduše naprogramovatelnou aplikaci, nějakou tu povedenou v českém jazyce budete hledat velmi těžce. Možná motivace pro nějakého programátora. Budeme se tedy muset spokojit s angličtinou.

Periodic Table kromě klasické periodické tabulky obsahuje také informace o jednotlivých prvcích, vědomostní kvíz, vyhledavač prvků a také propojení s chemickými videi na Youtube. Tabulku lze přibližovat a jednotlivé prvky postupně rozklikávat a dozvědět se o nich něco zajímavého. Názvy prvků jsou uváděny v angličtině a jejich výslovnost se dá přehrát kliknutím na ikonku reproduktoru.

Hezké grafické zpracování, nejdůležitější informace o prvcích a jednoduché ovládání přesto absenci češtiny nezachrání. Aspoň že je Periodic Table ke stažení zcela zdarma.

2012-09-03_16-20-01 2012-09-03_16-18-332012-09-03_16-18-222012-09-03_16-19-02

Tak to by bylo z dnešního druhé dílu všechno. Doufáme, že se vám dnešní tipy na školní aplikace líbily. V příštím dílu se trochu podíváme na český pravopis, školní sešit a slovník. Máte nějaké užitečné aplikace, bez kterých se ve škole neobejdete? Podělte se s námi :)

Slovníček:

Marks – Známky

Homework – Domácí ůkoly

Notes – Poznámky

Exams – Zkoušky

Timetable – Rozvrh hodin

Topic – Téma ( Název úkolu )

Weighting – Váha známky

Subject – Předmět

Date – Datum

Mark overview – Přehled počítající průměr známek

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Zrovna před pár dny jsem si říkal, že bych si aspoň pro jednou mohl nainstalovat do mobilu nějaké aplikace pro usnadnění vysokoškolského života, ve výsledku jsem byl ale spíše zklamán. Žádná aplikace totiž nedokázala vše, co bych potřeboval – rozvrh hodin včetně rozlišení sudého / lichého týdne, možnost připsání informací k předmětu (učebna, učitel, konzultační hodiny učitele), zadané úkoly s připomínkami, rozlišení předmětů s povinnou prezencí, sledování vlastní docházky / absence…
Ve výsledku tak asi budu vše řešit balíkem různých aplikací, i když by mi více vyhovovala jedna komplexní, která by dokázala splnit všechny mé požadavky.

Je to tvůj názor, nikdo ti ho nebere. Každopádně my se snažíme přinášet tipy na bezplatné aplikace. WolframAlpha je šikovná aplikace, která má svou cenu, ale určitě se na ni podíváme :)

czatlantis

5. 9. 2012, 3:27

Naprosto zásadní aplikace je Wolfram Aplha pak dlouho nic a pak teprve tady tyhle blbosti…

ahoj zeptám se kluků, já nic jiného než Android nemám :)

Je to pekné, ale čo tak spraviť niečo také aj pre iné mobilné OS?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat