HTC One X a S: Fotografie, specifikace a Dropbox

HTC One X a S: Fotografie, specifikace a Dropbox
2012-02-26T00:24:21+02:00
• 26. 2. 2012

Veletrh MWC začíná již nadcházející týden a první tiskové konference velkých firem nás čekají už dnes. Uvedení nových přístrojů si na zítřejší večer naplánovalo i HTC. Těsně před uvedením nových telefonů unikly promo fotografie i specifikace telefonů HTC One X a One S. Kromě toho se již dříve objevily i reálné obrázky modelu HTC One S. Nyní si už můžeme udělat celkem ucelený obrázek o tom, jak novinky budou vypadat a co nám nabídnou.

54701-image54702-image

Podle dosavadních informací HTC v Barceloně představí nejméně tři telefony se systémem Android. Půjde zřejmě o modely označované jako One X, One S, One V. Prezentace, na které snad tyto telefony uvidíme, se už kvapem blíží a postupně na internet unikaly další a další informace. Zatímco v noci na sobotu světlo světa spatřily reálné fotografie HTC One S, během soboty se k nim připojily i promo fotografie tohoto a top modelu One X.


Poprvé jsme již o těchto telefonech (byť ještě pod jinými názvy) souhrnně spekulovali v článku, ve kterém se můžete podívat i na screenshoty nového prostředí HTC Sense 4.0

HTC Endeavour: čtyřjádrový raketoplán a další novinky pro MWC


HTC One X

htc_one_x

Vlajková loď HTC One X nabídne již avizovaný čtyř jádrový procesor a displej s obrovskou uhlopříčkou 4,7”. Podle uniklých materiálů se dočkáme hned dvou barevných variant tohoto telefonu – bílé a černé. Další informace, které mluvily o nadstandartní spolupráci HTC a Dropboxu, o které jsme psali v našem posledním článku o připravovaných novinkách, se taktéž potvrdily, a tak zřejmě majitelé nového telefonu budou moci po dobu dvou let využívat 25 GB prostoru v tomto cloudovém úložišti. Telefon se opravdu zařadí mezi špičku, a tak nepřekvapí další technologie, jako je NFC, DLNA, Dual Shutter Camera Module (fotoaparát umožňuje pořizování snímků během natáčení HD videa) a mnohé další. HTC se snaží obohatit své telefony o další nadstandartní služby jako je například podpora technologie Beats Audio. Tentokrát ale přibyde ještě zmíněná podpora Dropboxu a nově také speciální EA Games Store, který přímo nabídne tituly tohoto herního giganta. Podrobné specifikace si můžete prohlédnout níže.

54701-image

Specifikace HTC One X:

  • Procesor: NVIDIA Tegra 3, 1,5 GHz
  • Displej: 4,7″ Super LCD 2 (1280×720), Gorilla Glass 2.5D
  • ROM: 32 GB
  • RAM: 1 GB
  • Fotoaparát: 8 MPx (1080p HD video), LED blesk, Dual Shutter Camera Module
  • Přední kamera: 1,3 MPx
  • Baterie: 1800 mAh
  • Další vlastnosti: NFC, DLNA, Bluetooth 3.0, Beats Audio, rozšířený Dropbox, EA Games Store
  • Operační systém: Android 4.0 Ice Cream Sandwich (grafická nadstavba HTC Sense 4.0)
  • Velikost: 134,36 x 69,9 x 9,29 mm
  • Váha: 130g

Kdyby ani tento souhrn nestačil, můžete se podívat na uniklý materiál popisující veškeré parametry telefonu (pro kompletní zobrazení na obrázek klikněte):

htc-one-x-specs-water1-491x1024

htc-one-x-600dimensions-water

Důležitou drobností, které si můžeme všimnout, je fakt, že se pod displejem nachází trojice senzorových tlačítek i přes to, že Ice Cream Sandwich primárně přesunul systémová tlačítka na samotný displej telefonu.


HTC One S

Dalším telefonem z nové řady je model One S. Jedná se o dvou jádro představující nástupce modelu HTC Sensation. Měl by nabídnout displej o velikosti 4,3” s rozlišením qHD.

54702-image

Specifikace HTC One S:

  • Procesor: Dual core, 1Ghz, typ neznámý
  • Displej: 4,3” (540×960 – qHD)
  • ROM: 16 GB
  • Fotoaparát: 8 MPx (1080p HD video)
  • Baterie: 1650 mAh
  • Operační systém: Android 4.0 Ice Cream Sandwich (grafická nadstavba HTC Sense 4.0)
  • Velikost: 65 x 131 x 8 mm

Na obrázcích si můžete prohlédnout reálné fotografie telefonu. Na některých z nich je přístroj porovnán s již zmíněným HTC Sensation.

gsmarena_003ITProPortal-HTC-One-S_13_overlaywm2

gsmarena_001gsmarena_002

ITProPortal-HTC-One-S_7_overlaywm2ITProPortal-HTC-One-S_8_overlaywm2


Konference HTC je naplánována na 20:30 našeho času. Můžeme se tedy těšit na novinky, které si pro nás HTC opravdu přichystalo. Jediný očekávaný telefon, který se zatím podařilo společnosti celkem efektivně skrýt, je právě třetí očekávaný model One V a my tak zatím můžeme pouze hádat, co nabídne.


HTC navíc spustilo svůj nový firemní blog a ještě před konferencí vypustilo do světa malou ochutnávku z příprav na večerní keynote.

MWCSetUpUnpacking


Zdroje: phonearena, androidandme, gsmarena, fullgsm, htcblog

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat