Samsung podal nový patent, který poodhaluje použití dvojice fotoaparátů

Samsung podal nový patent, který poodhaluje použití dvojice fotoaparátů
2017-01-04T08:51:04+02:00
• 4. 1. 2017

Společnost Samsung musí v novém roce opravdu zabrat, tedy pokud chce dohnat ztráty způsobené skandálním Galaxy Note 7. Výrobce si zřejmě tuto problematiku uvědomuje a na základě toho si připravil zcela nový patent.

Patent byl podán již v loňském roce, a to v březnu. Přihláška patentu pojednává o duálním fotoaparátu, kterého by se s největší pravděpodobností mohla dočkat i nová vlajková loď Galaxy S8. Přihláška patentu byla podána pod názvem Digital Photographing Apparatus and Method of Operating the Same.

Na zadní straně zařízení se tedy bude nacházet hned dvojice kamer. Jedna z kamer je širokoúhlá, zatímco druhá je ve formě teleobjektivu pro zachycení pohybující se scény. Jestliže si nedokážete představit, jak by tato technologie mohla fungovat, ukážeme si to na jednoduchém příkladu.

Jestliže si budete chtít vyfotit krajinu před vámi a záběrem vám náhle projede cyklista, teleobjektiv by ho měl s velkou ostrostí zachytit. Tuto technologii lze samozřejmě využít perfektně i pro natáčení videí, kdy teleobjektiv sleduje pohybující se objekty v reálném čase, a to aniž by jej musel uživatel ručně zaostřovat.

Ještě zajímavější je však samotný algoritmus, který sám rozhoduje, jakou čočkou bude snímek pořízen. Pokud je rychlost snímaného objektu vyšší, než stanovená rychlost, sáhne procesor po širokoúhlé čočce. Jestliže však bude rychlost pomalejší, upřednostní procesor teleobjektiv. Bohužel stále nevíme, zda se tento patent vůbec někdy použije v praxi, každopádně stojí za kus pozornosti.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat