Aplikace Google 6.9 odhaluje mnoho nového

Aplikace Google 6.9 odhaluje mnoho nového
2016-12-10T10:20:48+02:00
• 10. 12. 2016

Uživatelé Android Auta se dočkali příjemného překvapení, když ve verzi 6.9 umožnil Google aktivovat za jízdy možnost „Ok Google“. O dalších novinkách jsme bohužel nevěděli, ovšem v APK souborech jsou celkem zajímavé věci, které stojí za připomenutí. Vypadá to, že automatické dokončování vyhledávání a nativní prohlížeč je samozřejmostí.

Chytřejší automatické doplňování

Google velmi rychle pochopil, že jeho uživatelé jsou velmi líní a neradi píšou do vyhledávače celý text. Proto se rozhodl přidat automatické doplňování hledané fráze. Jedná se o velmi efektivní způsob, jak vyhledávat na telefonu i na webu rychleji. Nicméně, někteří si mohli stěžovat, že automatické doplňování funguje jen při doslovném textu. Proto se vývojáři rozhodli implementovat doplňování, které nabídne nejen doslovné, ale také příbuzné fráze.

nexus2cee_2016-12-02-15-32-54_thumb

Zatím však není úplně zřejmé, jak vše bude vypadat a zda bude možné tuto funkci nějakým způsobem eliminovat. K dispozici nejsou ani žádné konkrétní příklady či konkrétnější vysvětlení, jak vše bude fungovat.

Vyhledávání v offline mapách

V APK souboru byly nalezeny i známky nových návrhů, které pracují na základě offline map, jež máte uložené v telefonu. Technicky vzato se jedná o to, co můžete udělat již nyní v aplikaci Mapy. Ovšem tohle má za úkol fungovat při přechodu na vyhledávání v telefonu. Každopádně, jedná se o velmi užitečnou funkci, protože pokud uživatel neví, které mapy má stažené, díky této možnosti to jednoduše zjistí.

Nativní prohlížeč obrázků

Jedná se o zcela nový text s předponou „image_viewer“, který je obsahem i v této aktualizaci. Nejedná se o převratnou novinku, která by přinášela něco úplně nového, ovšem některé návrhy mohou odbočit na návrhy, včetně receptů, produktů a videí.  K dispozici bude také možnost ukládat obrázky, nebo je dokonce sdílet s přáteli.

nexus2cee_image_thumb

Ke stažení

Instalační soubor je přímo od Googlu. Podpis souboru zaručuje, že se jedná o bezpečnou instalaci a nebylo s ničím manipulováno.

Verze: 9.6.31 beta

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat