Samsung Exynos 7270 – nový procesor pro wearables

Samsung Exynos 7270 – nový procesor pro wearables
2016-10-15T13:17:40+02:00
• 15. 10. 2016

Výrobci nositelných zařízení mají k dispozici novou čipovou sadu, kterou vyvinula společnost Samsung. Nová součástka získala přesný název Exynos 7 Dual 7270 a jedná se vůbec o první procesor pro tzv. wearables postavený na 14nm výrobní technologii. Jihokorejský výrobce začal s tímto výrobním procesem u procesoru Exynos 7420 v roce 2015, kdy následně poprvé zamířil do modelů, jako je Galaxy S6, Galaxy S6 Edge nebo Galaxy Note 5.

exynos-7270

Nový procesor Exynos 7270 získal dvě ARM jádra Cortex A53, která jsou o 20 % energeticky méně náročná ve srovnání s podobnými čipy postavenými na 28nm technologii. Tento kousek hardwaru bez problému zvládne přenos dat přes sítě 4. generace (cat. 4), aniž by zařízení bylo spárované s telefonem. Dále můžeme pokračovat podporou WiFi sítí, GNSS (družicový navigační systém), funkcí Bluetooth, nebo také dokonce FM rádiem.

Samotný producent zatím neoznámil či ani neznačil přípravu žádného konkrétního zařízení. Nicméně zájemci mohou získat referenční čip, se kterým zvládnou prvotní vývoj. Avšak Samsung postupně spouští sériovou výrobu, takže první hotové kusy si brzy najdou správnou cestu. Jako první se kupříkladu nabízí očekávané hodinky Gear S3 a ty můžou dorazit ještě před koncem tohoto roku.

exynos-7

Zdroj: news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat