Kodak Ektra – velký objektiv budí dobrý dojem

Kodak Ektra – velký objektiv budí dobrý dojem
2016-10-24T07:45:09+02:00
• 24. 10. 2016

Značku Kodak není snad ani potřeba nijak obsáhle představovat. Proslulý výrobce fotoaparátů se začal teprve nedávno zaobírat výrobou chytrých telefonů, u kterých pochopitelně vynikají fotoaparáty, a dnes uvádějí na mobilní trh nový přírůstek s názvem Ektra. Novinka má obrovský objektiv, který doplňuje široká paleta doprovodných funkcí. Nicméně samotný telefon zapadne do průměru ve střední třídě.

kodak-ektra-1

Přední panel byl osazen 5palcovým displejem s Full HD rozlišením a 13megapixelovým fotoaparátem na populární selfie snímky. Výkon mu dodává desetijádrový procesor Helio X20 od MediaTeku společně s 3GB operační pamětí RAM a 32GB úložištěm. Případný nedostatek místa řeší slot pro paměťové microSD karty. Rámeček telefonu je pouze z plastu, přestože připomíná kov a zbytek konstrukce zaobaluje umělá koženka jako za starých časů.

Za masivním objektivem se skrývá 21megapixelový senzor (f/2.0) od Sony s technologií OIS. Za zhoršených podmínek pomůže dvojice LED diod. Telefon si musí vystačit s 3 000mAh baterií. Prodej bude oficiálně zahájen v prosinci ve Velké Británii za 450 liber (tj. cca 13 665 Kč). Ostatní trhy mají přijít na řadu až v roce 2017. K telefonu budou dodávat také originální doplňky z kůže, které například vypadají jako klasická pouzdra pro fotoaparáty.

kodak-ektra-1 kodak-ektra-2

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat