InCard MasterPass získává zajímavou funkci

InCard MasterPass získává zajímavou funkci
2016-10-07T07:20:03+02:00
• 7. 10. 2016

Zdroj: Masterpass

2

Platby mobilním telefonem se u nás rozšířily u dvou bank (ČSOB a KB), bohužel zbytek zatím přešlapuje na místě – údajně kvůli příchodu Android Pay na náš trh v roce 2017. Ačkoliv je platba skrze NFC velmi lákavou, tak nelze této možnosti využít u internetových obchodů. Naštěstí je zde aplikace InCard MasterPass, která dokáže zprostředkovat jednoduché placení mobilním telefonem na internetu bez nutnosti zadávat číslo platební nebo kreditní karty.

Platby jsou řešeny pomocí QR kódu a sama aplikace nabízí například nastavení limitů. Nechybí nativní podpora čtečky otisků prstů, tudíž netřeba pokaždé zadávat PIN. Do InCard MasterPass si můžete uložit několik karet a je jedno, jestli se jedná o Visa nebo MasterCard. Nabízí taktéž historii plateb. Avšak byl zde problém, pokud jste měnili smartphone.

2016-10-06-15-46-07

Původně byste museli znovu aktivovat všechny karty a také nastavit si PIN. S novou aktualizací přibývá důležitá funkce, která umožňuje jednoduchý přenos. Stačí v nastavení zvolit „Přenos účtu“. Vygenerované heslo následně stačí zadat v čerstvě nainstalované aplikaci a dojde k přenosu platebních karet, adres a osobních údajů do nového zařízení.

Jedná se o velmi pohodlnou aplikaci pro placení na internetu, ale k dokonalosti ji chybí právě podpora NFC plateb. Údajně se tato možnost připravuje, ale není znám časový harmonogram.

logo-app MasterCard Mobile Wincor Nixdorf s.r.o. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Do aplikace se da autorizovat jakakoliv platebni karta od kterekoliv spolecnosti, takze i Visa, sam to tak pouzivam. Jen u MC karet je autorizace jednodusi nemusi se opisovat kod z vypisu a jeste takovy detail, ze karty MC v aplikaci maji u nazvu logo, ostatni ne.

A take se tesim na NFC platby, ale na  Pay ;)

No já qr platby touto aplikací používám min. rok a půl. A to od doby co mám místo visy MCard. Ale že by podporovala apka i visy teda nevím. Údajně je to nejbezpečnější online platba, dle doporučení Master Card. Obchodů zpočátku nebylo mnoho, ale stále přibývají další!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat