Huawei asi připravuje Tizen hodinky

Huawei asi připravuje Tizen hodinky
2016-09-29T07:15:00+02:00
• 29. 9. 2016
1

V roce 2011 došlo k pohřbení mobilního operačního systému Meego. Nástupcem se měl stát Tizen, kolem kterého se vytvořila aliance vedená společností Samsung. V tomto roce došlo ke zřídnutí členů a ve hře zůstalo o dost méně firem. Zatím ale jen Samsung představoval novinky s Tizenem. Sice jsou na některých trzích smartphony, ale převážně došlo k prosazení v hodinkách Samsung Gear.

tizen hodinky

Možná se už během příštího roku dočkáme dalších hodinek s Tizenem, ale tentokrát od společnosti Huawei. Ačkoliv se zatím jedná jen o spekulaci, nejedná se o nic neobvyklého. Huawei je členem aliance kolem tohoto systému. Důvodem k vyzkoušení Tizenu má být problémová spolupráce s Googlem, který stojí za systémem Android Wear. Ten se také objevil v hodinkách od Huawei.

Sice nikdo nespecifikoval, o jaké problémy nebo nedostatky se jedná, ale můžeme odhadovat, že se Huawei nelíbí silná kontrola Android Wear ze strany Googlu. Ten totiž nastavil pevná pravidla a výrobci mají v mnohých věcech svázané ruce.

Budeme si muset počkat, jestli Tizen hodinky od Huawei někdy spatří světlo světa. Nyní lze těžko odhadovat, jestli dojde k úplné výměně operačního systému, nebo bude tento výrobce produkovat hodinky s oběma systémy.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Foltýnek

29. 9. 2016, 7:45

Možná (MOŽNÁ) bych dal Tizenu šanci, jenže Android Wear mně nabízí mnohem větší možnosti. Za všechny zmíním třeba mnohem větší volnost při vytváření ciferníků (např. Facer nebo Beautiful WatchMaker) nebo rozpoznávání češtiny při diktování. Zbytek může být otázka zvyku

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat