RMQ5018 – cenově dostupný cvalík s Windows 10

RMQ5018 – cenově dostupný cvalík s Windows 10
2016-08-19T07:30:33+02:00
• 19. 8. 2016

Čínský trh mnohdy ukrývá velmi zajímavá zařízení a jedním z nich je právě dnešní novinka s názvem RMQ5018. Ani prodejní název toho zrovna moc neprozrazuje, přičemž samotný výrobce tvrdí, že jde o telefon s povedeným designem. Nicméně obrázek si o něm udělejte každý svůj. Tento model vyniká robustnější konstrukcí, přijatelnou cenovkou či podprůměrnou až slabou výbavou.

RMQ5018 (2)

V jeho čele stojí 5palcový IPS displej s HD rozlišením a 2megapixelová kamerka. Hardwarovou stránku zastupuje čtyřjádrový procesor Snapdragon 210 (MSM8909) od Qualcommu, 1GB operační paměť RAM nebo 8GB úložiště. Celkovou výdrž má pod kontrolou baterie o velikosti 3 200 mAh. Z rozměrů se hodí zmínit udaná tloušťka 16,8 mm. Následně zvýšenou odolnost dokazuje získaná certifikace typu IP68.

Zadní část zabírá 8megapixelový senzor fotoaparátu. Základní výbavu uzavírá funkce dual-SIM, NFC, WiFi, GPS, A-GPS, Bluetooth a podpora LTE sítí. Tlačítka vpředu připomínající systém Android nejsou od věci, protože kromě verze s Windows 10 je k dispozici varianta s Androidem ve starší verzi 5.1 Lollipop. Z barevných provedení lze vybírat černé či žluté. Prodejní cena byla stanovena na 130 dolarů (tj. cca 3 105 Kč).

RMQ5018

Zdroj: mspoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat