Podle průzkumu roste počet nákupů přes mobil

Podle průzkumu roste počet nákupů přes mobil
2016-08-12T07:15:43+02:00
• 12. 8. 2016

Společnost Seznam.cz udělala v květnu průzkum mezi českými uživateli chytrých telefonů. Dotazník cílil na osoby, které mají na svých smartphonech mobilní internet. Cílem bylo zjistit, kolik procent uživatelů kupuje přes mobilní zařízení.

checklist-1402461_1280

Květnový průzkum vyplnilo 764 cílových respondentů. Z nich se celkem 12 % vyjádřilo, že pro nakupování na internetu využívá kompletně služeb chytrého telefonu. To znamená postup od najití výrobku, porovnání s jinými a následné zakoupení a zaplacení.

“Velkou roli v nákupním procesu hraje mobil i u těch, kteří si zatím na dokončení nákupu v něm netroufají. Běžně totiž k výběru zboží a zjištění dalších informací používá mobil 41 % respondentů našeho průzkumu, 24 % pak výjimečně. Nákup včetně provedení platby dokončují tito lidé přes počítač, nebo pak osobně na prodejně,“ interpretuje výsledky průzkumu Marko Zekič, manažer mobilní reklamy společnosti Seznam.cz.

Grafy_nakupy_mobil_v4_graf2

Skoro polovina dotazovaných alespoň vyhledává informace o chtěných produktech přes mobilní internet. Očekávaným výsledkem bylo i rozložení mezi muže a ženy. Celkem 38 % mužů využívá mobil pravidelně k vyhledávání zboží. U žen je číslo o pár procent nižší a to 29 %.

Nastává nějaká změna pro vývojáře mobilních aplikací zaměřených na prodej?

Celkové výsledky nejsou zas tak pozitivní pro aplikace nabízející mobilní nakupování, a to proto, že stále většina obyvatel naší země využívá raději kamenné obchody, nebo nákup od stolního počítače. Avšak podle současného trendu zaručeně v následujících letech poroste procento kupujících přes mobilní telefon.

Zdroj: seznam.seznamblog.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat