Hodinky Asus ZenWatch 3 oficiálně představeny

Hodinky Asus ZenWatch 3 oficiálně představeny
2016-08-31T14:24:18+02:00
• 31. 8. 2016
3

Asus dnes na veletrhu IFA představil svou dlouho očekávanou novinku – hodinky Asus ZenWatch 3. Vůbec poprvé jsme se od tohoto výrobce dočkali kulatých hodinek, jejichž konstrukce je tvořena nerezovou ocelí se speciální úpravou, díky čemuž by ZenWatch 3 měly být podstatně odolnější, než ostatní kovové hodinky.

Asus ZenWatch 3

Zmíněná tlačítka na pravé straně mohou kromě ovládání funkcí hodinek sloužit i pro spouštění aplikací. Pro každé z nich si lze nastavit jednu aplikaci, k jejímuž spuštění dojde po stisknutí. Asus zároveň nezapomněl na možnosti vlastního přizpůsobení hodinek. K dispozici jsou tři barevné varianty – stříbrná, šedostříbrná a růžová zlatá. Samozřejmě bude k dispozici i několik druh náramků, včetně těch z prémiové kůže. Kromě toho je v základu k dispozici přes 50 různých ciferníků, pokud byste se ovšem s žádným nespokojili, máte možnost si skrze aplikaci FaceDesigner vytvořit vlastní.

Asus ZenWatch 3

Pro smartphone je dále k hodinkám dostupná aplikace ZenWatch Manager. Skrze ni lze spravovat samotné hodinky a nastavovat funkce, které na hodinkách nemáte možnost nastavit.

Stejně jako drtivá většina ostatních chytrých hodinek nabízejí i nové ZenWatch několik fitness funkcí. Samozřejmostí je počítání kroků, měření ušlé či uběhlé vzdálenosti a automatické snímání dalších aktivit. V případě delší doby bez fyzické aktivity vás hodinky upozorní, že byste se sebou měli začít opět něco dělat. O to vše se stará aplikace ZenFit, která je dostupná jak na smartphonu, tak i v samotných hodinkách.

Asus ZenWatch 3

Pokud bychom se podívali na technické specifikace, zjistíme, že plně kulatý displej používá AMOLED technologii, má úhlopříčku 1,39″ a rozlišení 400 x 400 pixelů. O dostatek výkonu se stará nový procesor Snapdragon Wear 2100 ve spojení s 512 MB RAM. Úložiště nabízí 4 GB. K dispozici je i odolnost proti vlhkosti IP67 a funkce HyperCharge, což v praxi znamená, že 60 % baterie nabijete za pouhých 15 minut. Baterie má kapacitu 340 mAh.

Asus štědře vybavil i balení, ve kterém nalezneme kromě hodinek i magnetickou nabíječku, praktický stojánek a také přídavnou baterii, která se zespodu nacvakne k hodinkám a prodlouží výdrž až o 40 %. Cena byla stanovena na 229 euro, což je v přepočtu zhruba 6 200 korun. Po přičtení daně a marže lze tedy u místních prodejců očekávat cenu vyšší než 7 500 korun, nicméně oficiálně nic potvrzeno není. Do prodeje by se měly dostat v průběhu října.

Zdroj: tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

hmm… čo ja viem… asi by som radšej bral hodinky s Androidom. Ale vlastne ani to nie.
Keby som si mal teraz kupovať hodinky, tak kúpim tieto
http://goo.gl/DTjNJr

David Pospíšil

1. 9. 2016, 11:19

Zmíněná tlačítka……. A kde byla ta tlačítka zmíněna….. ?

Ach jo, za chvíli budou všechny kulaté… pěkné jsou, ale nekulatý tvar předchozích pro mě byla výhoda… proto furt přemýšlím, jestli ZenWatch2 nebo Sony SW3 v oceli…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat