Další rána pro LG spojená s modelem G5

Další rána pro LG spojená s modelem G5
2016-07-13T09:46:50+02:00
• 13. 7. 2016
2

LG G5 patří beze sporu mezi ty nejžhavější telefony na proběhlém MWC. Jedná se o top model výrobce, ale zároveň modulární zařízení disponující dvěma kamerami, a dokonce oproti svému předchůdci byla trochu snížena velikost. Bohužel poslední informace neukazují, že by se jednalo o trhák.

lg-G5

I podle zpráv firmy Aju Business Daily, která sídlí v Koreji, se dozvídáme, že LG by mělo pozměnit strategii kolem LG G5. Výrobce údajně rapidně sníží dostupnost i výrobu svého dosavadního top modelu. Nicméně se stále bavíme o plánech společnosti na příští rok.

Ačkoliv informace zatím nejsou potvrzeny, očekává se, že možný počet dodání za druhý kvartál letošního roku činí okolo 15 milionů. To je znatelně méně, než byly původní odhady – 16,5 milionu kusů. A prstem všichni ukazují především jedním směrem, a to samozřejmě na odvážný krok LG s modelem G5.

Co se ovšem druhého čtvrtletí letošního roku týká, zde čísla říkají, že odeslalo zákazníkům pouze 2,5 milionu zařízení, místo zamýšlených 3-3,5 milionu. Tím se mobilní divize společnosti dostala do záporných čísel se ztrátou 110 milionů dolarů. Pořád je to ale méně než předcházející čtvrtletí, které mělo ztrátu o dost větší – 175 milionů dolarů.

Oficiálních informací se ještě máme dočkat v následující době, tudíž se budeme moci konečně přesvědčit, jak na tom jeden z předních výrobců mobilních zařízení vlastně je. Bude pak ještě zajímavější čekat na nový top model. Vsadí snad LG opět na novinku, udrží se u své modularity, nebo půjde starým osvědčeným způsobem jako u LG G4?

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Jsem zvědav jak dlouho bude ještě společnost LG tolerovat divizi mobilních telefonů. Není možné dotovat ztrátové výrobní divize na úkor těch ziskových. Tu samou otázku si kladu i v případě Sony a HTC? Jak dlouho vydrží?

ono je ztráta a ztráta. ztráta oproti předpokládanému růstu není tak bolestivá, respektive je občas umělá

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat