Ochutnávky #32 – Posh Micro X

Ochutnávky #32 – Posh Micro X
2016-06-22T12:21:32+02:00
• 21. 6. 2016
2

5 palců, 6 palců a někdy i více. To jsou dnešní uhlopříčky mobilních telefonů. Výjimkou je například nový 4″ iPhone SE, který už je i tak pro mnoho uživatelů malý. Najdou se tu však i extrémy, jako je Posh Micro X. Ten totiž nabízí totiž na dnešní poměry miniaturní displej s úhlopříčkou 2,4 palců.

Posh Micro X

Telefon je opravdu malinký ( 89,8 × 47,8 × 11,7 mm), přesto na něm běží plnohodnotný Android ve verzi 4.4 Kitkat. O pohodlnosti ovládání mám však celkem velké pochybnosti. Stačí se podívat na klávesnici telefonu, na které je skoro nemožné napsat slovo bez překlepů.

05

Telefon pohání dvoujádrový procesor MediaTek MT6572M s taktem 1 GHz. K dispozici má 512 MB operační paměti. Pro uložení vašich dat je připraveno interní úložiště o velikosti 4 GB, které můžete rozšířit paměťovou kartou až o 32 GB. Telefon nabízí také dva fotoaparáty, hlavní s rozlišením 2 MPx a čelní s VGA rozlišením. O výdrž se stará 650mAh akumulátor. Pořizovací cena na Amazonu činí 90 dolarů, což je v přepočtu na českou měnu asi 2 000 korun.

02 01 (zároveň jako úvodní fotka)

Posh Micro X se snaží přitáhnout ty, kterým současný trh nevyhovuje a dychtí po opravdu kompaktním telefonu. Vhodný je ale i pro ty, kteří ocení ve výjimečných situacích malý a levný telefon – třeba při sportu, na výletě či dovolené. Model od neznámé společnosti si přitom na nic nehraje – hardwarem rozhodně neoslní, ale to ani nebude jeho hlavní účel.

06

Zařízení zapůjčil Vlastík Suchánek, děkujeme.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Matěj “bobger93” Unger

21. 6. 2016, 12:52

proč vyráběj odpad..?

Takový rámeček jsem už dlouho u mobilu neviděl :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat