LG X Power a X Style v tichosti představeny

LG X Power a X Style v tichosti představeny
2016-06-01T10:44:40+02:00
• 1. 6. 2016

Společnost LG na začátku tohoto roku vypustila novou sérii svých zařízení, a to řadu X. V únoru byly představeny smartohony X Cam a X Sreen. Tato modelová řada spadá do střední třídy a jednotlivá zařízení jsou vždy zaměřena na jeden aspekt podle názvu. Nyní LG v tichosti na Ukrajině vypustilo nové modely LG X Power a LG X Style.

lglogo

LG X Power

Prvním modelem, který byl představen, je X Power, který by podle názvu měl být zaměřen na výdrž telefonu, a to také je. Disponuje totiž baterií o kapacitě 4 100 mAh. Dále na čelní straně nalezneme 5,3″ IPS displej s HD rozlišením o výsledné jemnosti obrazu 277 ppi. Na zadní stranu byl zvolen fotoaparát s rozlišením snímače 13 MPx a pro selfie naleznete kamerku s rozlišením 8 MPx.

LG X Power gsmarena_002 (1)

Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor od MediaTeku, respektive MT6735 s taktem 1,14 Ghz a pro grafické účely byl vybaven grafickým čipem Mali-T720. Tuto sestavu doplňují 2 GB operační paměti a vnitřní úložiště s kapacitou 16 GB s možností jej rozšířit pomocí microSD karty. S těmito parametry by měl teoreticky telefon vydržet delší dobu, ale vše ukáže až praxe. Asi nejdůležitějším parametrem u střední třídy je cena. Ta se zastavila na 2oo dolarech, tedy v přepočtu na 4 800 korunách.

LG X Style

Druhý představený telefon má být dle názvu zaměřený na styl, ale to už nechám na každém z vás, jestli je to hlavní aspekt ke koupi tohoto zařízení. Byl zvolen 5″ HD displej s výslednou jemností 294 ppi. Smartphone pohání čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410, kterému k výkonu dopomáhá 1,5GB operační paměť.

gsmarena_003 (1) gsmarena_004

Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 8 MPx a selfie kamerka má 5MPx snímač. Pro uložení dat naleznete 16GB úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karty. Co se výdrže týče, tak byla zvolena baterii o kapacitě 2 100 mAh. Cenovka zařízení je o něco nižší než u modelu Power, a to 180 dolarů, tedy přibližně 4 300 korun.

Datum dostupnosti obou modelů u nás nebo alespoň ve střední Evropě zůstává neznámé, o případné dostupnosti vás budeme informovat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat