Yu Yunicorn byl představen

Yu Yunicorn byl představen
2016-06-01T08:43:01+02:00
• 1. 6. 2016

V Indii byl představen nový chytrý telefon od firmy Yu, který nese označení Yunicorn. Yu Televentures je dceřinou společností Micromax Informatics. Přístroj by se měl první měsíc od zahájení prodeje prodávat exkluzivně pouze přes Flipkart za zvýhodněnou cenu. Následně by mělo dojít k rozšíření dostupnosti.

Smartphone je vybaven osmijádrovým procesorem Helio P10 od MediaTeku (4 x 1.8 GHz a 4 x 1.4 GHz), operační pamětí o kapacitě 4 GB, 13Mpx zadním fotoaparátem s dvojicí LED diod a 5Mpx předním fotoaparátem. Velikost interního úložiště se zastavila na 32 GB, ale bude možné ji rozšířit o paměťovou kartu typu microSD. Přední strana disponuje displejem o úhlopříčce 5,5 palců s FullHD rozlišením. Celé zařízení má napájet baterie o kapacitě 4000 mAh. Smartphone dále nabízí 4G LTE a čtečku otisků prstů ukrytou v domovském tlačítku.

Telefon je tenký pouhých 8,5 mm, má kovový rám a zadní panel. K dispozici bude ve třech barvách: zlatý, stříbrný a grafitový. Zařízení obsahuje Android ve verzi 5.1 Lollipop, avšak společnost Yu uvedla, že aktualizace na Android 6.0.1 Marshmallow bude k dispozici do měsíce od zahájení prodeje.

Cena byla stanovena na 14999 indických rupií (přibližně 5400,- Kč), první měsíc by se však měl prodávat pouze přes Flipkart za zvýhodněnou cenu 12999 indických rupií (přibližně 4700,- Kč).  Prodej má být zahájen  7. června tohoto roku.

Zdroje: gadgets.ndtv.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat