iPhone 7 bez 3,5mm jacku

iPhone 7 bez 3,5mm jacku
2016-06-28T07:30:37+02:00
• 28. 6. 2016
4

Už delší dobu se proslýchá, že by se nový model iPhone 7 měl zbavit 3,5mm jacku, který slouží pro připojení sluchátek. Nové zdroje naznačují, že proti tomuto portu jde Apple se zbraněmi v ruce, a dokonce jsou již známé možné důvody, proč by tomu tak mělo být. Jedním z těch hlavních je nahrazení prázdného místa baterií, avšak na světlo světa se dostala i myšlenka o tenčím zařízení.

Alleged-iPhone-7-chassis (1) Alleged-iPhone-7-chassis

Ano, jedna z možných teorií je i opětovné zúžení zařízení, což se neposlouchá dobře i některým zapřísáhlým obdivovatelům nakousnutého jablka. Existují více než dva tábory příznivců, kteří momentálně nad změnou spekulují. Jedni se přes tuto změnu nehodlají přenést, druzí přiznávají, že jim bude konektor chybět, a tak nějak se s tím smíří a v neposlední řadě zde máme ty, kteří to vítají.

Osobně si myslím, že je to krok kupředu. Jde pouze o to, zda si Apple poradí a představí i zařízení nebo funkci, jak budeme moci stále pohodlně poslouchat hudbu, či nikoliv. V prvním případě se bude jednat o pozitivní krok. Všechny tyto informace zatím kolují a jsou potvrzovány jen dvěma snímky, jež můžete vidět výše. Žádný kulatý port zde není, z čehož nelze soudit jinak, než že 3,5mm jack půjde pro Apple do propadliště dějin.

Samozřejmě si ještě můžeme všimnout dalších zajímavých částí na konstrukci iPhonu. Jedná se tak především o duální kameru, kdy větší snímač je opět vystouplý, má trochu oblejší rohy a již se zřejmě nedočkáme proužků na zadní straně, jejichž účel byl zprostředkovat signál skrz kovou kostru telefonu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Adam Kruťa

29. 6. 2016, 17:05

Pro mě je to další důvod, proč si Apple nepořídit. Řešit to redukcí? Nebo sluchátkama, které bude vyrábět jen Apple? Podle mne je to jen další zoufalá snaha se odlišit a taky vyrejžovat něco navíc…

Viktor Ježek

30. 6. 2016, 12:25

A bluetooth sluchátka vás nenapadly?

Nech sa na fotky divam, ako len chcem, dualny fotak tam naozaj nevidim. Vidim pripravu na jednu vytrcajucu cocku fotaku, LED blesk a mikrofon…

deniss hooper

28. 6. 2016, 9:41

Tak se mi zdá, že jabko zase kopíruje. Tento konektor má poměrně dávno a to u všech modelů značka letv. Nově LeEco. A je k tomu v balení přímo takový malý adaptér a funguje to náramně..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat