Spolu s Galaxy C5 byl představen i větší Galaxy C7 aktualizováno

Spolu s Galaxy C5 byl představen i větší Galaxy C7 [aktualizováno]
2016-05-26T18:56:38+02:00
• 26. 5. 2016
1

Aktualizováno 26.5.

Kromě Galaxy C5 představil Samsung o chvíli později i Galaxy C7. Oba modely si jsou velmi podobné a C7 je v podstatě větší variantou s lepšími specifikacemi. Pohání jej procesor Snapdragon 625 s grafickým čipem Adreno 506. Displej má úhlopříčku 5,7″, přičemž rozlišení je totožné jako u C5. Paměť RAM má 4 GB a interní úložiště je opět k dispozici ve variantách 32 a 64 GB.

gsmarena_001 (1)

I fotoaparát je na tom stejně, vzadu 16 MPx a vpředu 8 MPx, větší je však baterie, která má 3300 mAh a je zde podpora Qualcomm Quick Charge 3.0. Systémem je nejnovější Android 6.0.1 a další výbava se již plně shoduje s Galaxy C5.

Cenově na tom je Galaxy C7 následovně – za 32GB variantu dáte přibližně 9600 korun, 64GB verze vás přijde na 10 300 korun. Na rozdíl od Galaxy C5 nebyla u tohoto modelu dostupnost oznámena vůbec.

Původní článek

Dnes byl oficiálně představen již delší dobu hojně diskutovaný smartphone Samsung Galaxy C5. Ten láká potencionální zákazníky především na celokovové tělo tenké pouhých 6,7 milimetrů. 5,2″ displej má Full HD rozlišení, přičemž je typu Super AMOLED, takže o kvalitu a skvělé podání barev je postaráno více než dobře. Pod displejem se nachází ještě domovské tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů.

Samsung Galaxy C5

Na zádech je kamera, která se pyšní rozlišením 16 MPx a světelností f/1.9, což je lepší senzor, než který má letošní novinka Galaxy A5. Přední kamerka propustí stejné množství světla, ale rozlišení je oproti zadnímu fotoaparátu poloviční.

Dostatek výkonu zajistí Snapdragon 617 s osmi jádry Cortex-A53 a grafickým čipem Adreno 405. O výdrž se postará akumulátor o kapacitě 2600 mAh. Do hybridního šuplíku na boku telefonu lze pak umístit buď SIM kartu a paměťovou microSD kartu, nebo po jedné SIM kartě do každého slotu. Samozřejmostí je podpora LTE, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.2 a NFC, díky čemuž lze ve vybraných zemích s telefonem platit prostřednictvím Samsung Pay.

Samsung Galaxy C5 Samsung Galaxy C5 Samsung Galaxy C5 Samsung Galaxy C5

V Číně lze již telefon předobjednat, přičemž 32GB varianta vás přijde v přepočtu na něco málo přes 8000 korun, varianta s 64GB úložištěm pak stojí  necelých 9000 korun. Dostupnost mimo čínský trh zatím oznámena nebyla a budeme si tak ještě muset počkat na doplnění informací.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

iPhone Galaxy ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat