Mluvte s publikem, ne k němu – Google Prezentace

Mluvte s publikem, ne k němu – Google Prezentace
2016-05-05T09:42:05+02:00
• 5. 5. 2016

Mluvení před publikem, zvláště když je neznámé a v hojném počtu, je téměř vždy a skoro pro každého minimálně trochu stresující. Každý řečník se snaží předvést, co možná nejlepší výkon a postupně se může zlepšovat i díky zpětné vazbě od publika, pro nějž prezentuje. Google se rozhodl trochu popostrčit řečníky a nabídnout jim možnost, která už však na internetu existuje jako mnoho různých aplikací. Novinka se nachází v aplikaci Google Prezentace.

Bavíme se o funkci Slides Q&A. Díky ní mohou diváci pokládat otázky či jen komentovat řečníkův výstup přímo při prezentování. Google tak chce docílit toho, že budete využívat jeho aplikaci pro vytváření prezentací a nebudete muset využívat další služby. Otázky a komentáře uživatel bude moci přidávat na odkazu, který je dostupný v samotné prezentaci. Stačí si tak odkaz zkopírovat do prohlížeče a následně například položit otázku.

Jako první vás samozřejmě může napadnout, jak může řečník všechny orientovat v otázkách, pokud jich bude opravdu hodně. Samozřejmě i na to vývojáři mysleli. Stačí otázky seřadit podle počtu hlasů, které mohou udělit sami diváci. Nepřeberné množství dotazů se tak hezky zredukuje a může se odpovídat pouze na důležité otázky.

Google Prezentace

V dnešní době telefonů je tato funkce potřebná. Většinou je tato problematika řešena službou na internetu, jak už jsem říkal. Nicméně oficiální podpora od Googlu, spolu s možností využít jednu aplikaci bez nutnosti dalších, je opravdu dobrá cesta. Stačí si otevřít telefon a číst. Google chce takto přitáhnout větší množství lidí, kteří zatím používají i jiné aplikace pro tvorbu prezentací, jako například PowerPoint od Microsoftu. Tímto si však opět razí cestu kupředu.

logo-app Prezentace Google Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Slides Developer Zdarma iOS

Zdroje: docs.googleblog.com, plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat