Jolla Tablet skončí v propadlišti dějin

Jolla Tablet skončí v propadlišti dějin
2016-01-30T10:06:10+02:00
• 30. 1. 2016

V listopadu roku 2014 jsme vás informovali o novém počinu společnosti Jolla – tím byl tablet. Toto druhé zařízení mělo konkurovat silným hráčům na trhu, jak referoval výrobce. I tentokrát byl zvolen systém mikrotransakcí od zájemců, kteří přispěli na vytvoření tabletu a zároveň si jej mohli předobjednat.

jolla-tablet

V červenci 2015 došlo na rozdělení společnosti na dvě části, což mohlo naznačovat budoucí nesnáze, ale ty nikdo nemohl předpokládat. Měsíc na to byl spuštěn systém předobjednávek pro Jolla Tablet. Pravděpodobně už tehdy výrobce řešil problémy s továrnami, jelikož kvalita zařízení neodpovídala požadavkům. I tak bylo následně posláno 121 kusů tabletů k prvním zájemcům.

Problémy vyústily ke změně továrny, přičemž došlo na oddálení plánovaných dodávek směrem k zájemcům. Bohužel tato a další změny ve výrobě zapříčinily finanční nestabilitu pro samotnou společnost.

Oddalování nakonec zapříčinilo, že již nebyly k dispozici některé součástky pro samotný tablet. Finanční potíže vedly k razantním krokům uvnitř společnosti, čímž byla definována budoucnost tabletu. Jolla odešle nakonec přibližně 500 kusů tohoto zařízení. Zbylí zákazníci a mikroinvestoři dostanou nazpět své peníze v průběhu roku 2016.

Jolla Tablet byl zřejmě až příliš ambiciózní projekt pro mladou společnost, která měla šanci ho dokončit, jen plán nepočítal s problémy při výrobě a ladění celého procesu vytváření.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat