Bezpečnostní technik Googlu na XDA – tématem byl root a Android Pay

Bezpečnostní technik Googlu na XDA – tématem byl root a Android Pay
2015-09-28T09:30:19+02:00
• 28. 9. 2015
4

Android Pay byl původně považován jen za jakousi obdobu Google Wallet. Rozdíl je ovšem znatelný, nicméně existuje velká kupa uživatelů, kterým nedá spát jeden problém. Jde o to, že pokud máte rootnuté zařízení, nebudete schopni Android Pay použít, což samozřejmě více než popíchlo některé uživatele.

 ap_resize

Jelikož se situace, konkrétně na XDA fóru, zdála být neúnosná, objevil se zčistajasna bezpečnostní technik společnosti Google, aby vše uvedl na pravou míru. První názory uživatelů jsou jasné – Google Wallet funguje, a Android Pay nikoliv. Vysvětlení je však jednoduché.

Google Wallet je jen jakási spojka mezi bankou/vaší kartou a tím, kdo prodává obsah, jenž požadujete. To znamená, že v tuto chvíli je Google bránou, kterou musí případný útočník napadnout, aby se dostal k vaší kartě. Nicméně Android Pay je stvořen trochu jinak. Abyste jej mohli používat, váš telefon projde testem CTS (compatibility test suite), jehož účelem je zjistit, zda je zařízení vhodné k používání služby Android Pay.

Bohužel rootnuté zařízení je porušení jedné ze zásad, jejichž úspěšné projití povolí uživateli využívat tuto službu. Ptáte se proč? Odpověď je stále jednoznačná. Ačkoliv Google spolupracuje s bankami, nemůže ovlivnit bezpečnost karet jako takových a telefon má následně přístup přímo ke kartě/účtu.

Pro uživatele z toho vyplývá možné riziko ztráty, a to není Google ochoten podstoupit. V dohledné době se tak nedočkáme možných změn. Naštěstí však Google prohlásil, že stále hledá možnost, jak i těmto uživatelům dopřát své služby.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Petr Matula

29. 9. 2015, 23:06

Heh a o tom že to stejně jde obejít se ani nezmíníte. Moje rootnuté zařízení, stejně jako daaší kontrolou prošli bez problémů.

Pavel Mareš

30. 9. 2015, 7:02

To je sice pravda, ale zbytečně navádět čtenáře? Jinak, jelikož je Android určitá pod verze Unixu (Linuxu chcete-li), jde obejít skoro téměř jakékoliv zabezpečení. Pokud to víte, nemá cenu to řešit.

Petr Matula

30. 9. 2015, 8:43

Jaká podverze, vždyť kernel je to nejdůležitější bez čehož by nešel HW ani virtuální mašina pro android. druha věc jsou obsažené příkazy, ale s busyboxem a znalostmi není problém.

A bez rootnutýho androidu je to fakt o nervy. Tuny zbytečností nejdou uspat, některej soft nejde použít.. Asi půjdu do windows :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat