Android Auto – nástroje na diagnostiku vozidla a další jsou v přípravě

Android Auto – nástroje na diagnostiku vozidla a další jsou v přípravě
2015-08-05T10:25:34+02:00
• 5. 8. 2015

2016 Honda Accord with Android Auto™

1

Android Auto – speciální verze operačního systému Android, kterou někteří uživatelé mohou využívat ve svých vozidlech. Pro řadu z nás se jedná především o rozšířené multimediální centrum ve vozidle. Samotný systém však v současné době nemůže řídit a pracovat s veškerými bezpečnostními prvky a informacemi z vozidla. Alespoň zatím. Ars Technica se však na toto odvětví zaměřila a zjistila, že má Google s Android Auto zajímavé plány.

Předně je důležité zmínit to, že výzkum, který provedli v Ars Technica, je pouze odhadem toho, co by nás mohlo čekat. Nejedná se zatím o potvrzené funkce. Veškeré získané informace byly získány z podrobného průzkumu kódu tohoto operačního systému. A právě některé řádky kódu částečně poodhalily, čeho bychom se mohli již brzy dočkat.

Nejdříve se budeme věnovat samotné diagnostice vozidla. Zde má Google v plánu přidat celkem 4 nové možnosti – Kontrolu vozidla, Historie servisních prohlídek, Silniční asistenci a Další automobilové aplikace.

Clone-Stamp

Názvy těchto voleb jsou poměrně vypovídající. Kontrola vozidla by měla zobrazit současný stav vozidla. Kontrolovány by tak měly být vlastnosti jako tlak pneumatik, stav oleje a další. Historie servisních prohlídek bude naproti tomu ukládat veškeré informace o údržbě vašeho vozidla. Silniční asistence by pak majiteli vozidla mohla nabídnout pomoc při nepředpokládaných situacích.

V samotném kódu pak badatelé nalezli ještě celou řadu senzorů, se kterými by Android Auto mohl do budoucna pracovat. Jedná se například o stav paliva, počítač kilometrů, kontrola teploty a další. Rozšíření podpory pro tyto senzory by tak mohlo výrazněji zjednodušit kontrolu celé řady funkcí ve vozidle. Samotná kontrola teploty uvnitř a vně vozidla může například pomoci řídit celý systém klimatizace.

0626-android-auto-970-630x420

Je příliš brzo na to tvrdit, že Android Auto nahradí kompletní systém ve vozidle. Google má však očividně v plánu udělat z tohoto operačního systému mnohem komplexnější systém, než je tomu doposud. Zda se mu to podaří, či nikoliv, na to si budeme muset ještě zřejmě chvíli počkat.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Sasha MEDIAUNIT

26. 2. 2019, 19:17

Tak technicky vzato, dnes již může mít každý android auto ve svém autě :D Mno díky tomuto: https://www.2din.cz/autoradia-android-pro-origo-autoradia/ (koukněte na video)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat