Google Glass – konec programu Explorer a odchod z Google X

Google Glass – konec programu Explorer a odchod z Google X
2015-01-15T20:24:05+02:00
• 15. 1. 2015

Brýle Google Glass ohromily celý technologický svět, zejména tím, co mohou do budoucna přinést běžným lidem. Jakoby se sci-fi stávalo realitou. Nesmím ale opomenout, že tato technologická novinka byla a stále ještě je beta testem, ke kterému se mohli dostat i běžní lidé. Vše začalo v tajných laboratořích divize Googlu, která se jednoduše jmenuje Google X.

Po otevřeném veřejném testování, které přineslo mnoho novinek, možností a také různých zákazů, jsme se dočkali dalšího posunu v rámci celého projektu. Pokud vás Google Glass zajímají, tak máte poslední možnost si je pořídit. Po 19. únoru již nebudou v prodeji. Dokonce dochází k uzavření programu Glass Explorer.

EOL-facebook

Nemusíte se bát, že by se jednalo o konec Google Glass. Celý projekt se osamostatňuje od Google X a přechází přímo pod Google jako samostatná divize. To může znamenat jen jediné, jsou zde vyšší plány na přímé nasazení, které jsou nám zatím skryty.

Zajisté vás bude zajímat, kdo povede novou divizi. Vyvoleným se stává Tony Fadell, který dříve vedl společnost Nest, jež byla koupena Googlem. Tony má za sebou i práci u Applu, kde stál za vývojem iPodů. Dokonce se mu říká otec iPodů.

Nově tedy bude dohlížet na Google Glass a snad tuto technologickou zajímavost posune na vyšší úroveň. Můžeme jen odhadovat, co se bude dít, ale snad se dozvíme nějaké náznaky aspoň na blížící se konferenci Google I/O.

Zdroje: plus.google.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat