BlackBerry „Prague“ – první Android? aktualizováno

BlackBerry „Prague“ – první Android? [aktualizováno]
2015-06-19T07:18:04+02:00
• 19. 6. 2015

Aktualizováno 19. 6.

Není to tak dlouho, co se objevila spekulace kolem přechodu BlackBerry na operační systém Android. Nyní se poprvé dozvídáme o zařízení, které by mělo být vybaveno systémem od Googlu. Kódové označení novinky má být BlackBerry „Prague“. Nebude se jednat o top model, spíše bude zapadat do nižší třídy. Novinka by měla být postavena na smartphonu BlackBerry Z3, který nabízí 5palcový displej s qHD rozlišením, Snapdragon 400 a 1 GB RAM.

Původní článek 15. 6.

Mobilní trh se dá rozdělit na dvě éry své existence – před a po uvedení iPhonu. Z let minulých existuje už jen pár společností a jen některým se daří v boji s konkurencí. Můžeme zavzpomínat na Ericsson, Nokii či Siemens. Firmy nezmizely, jen se soustřeďují na jiné produkty než na ty mobilní. Za posledního mohykána se dá považovat BlackBerry, dříve jsme znali tohoto výrobce pod označením RIM.

World_Wide_Smartphone_Sales_Share

Bohužel se tomuto výrobci nedaří jako v minulosti. Ve své době BlackBerry okupovalo kolem 20 % trhu v rámci prodejů. Zastoupení smartphonů se pohybuje dnes pod hranicí jednoho procenta. Z tohoto a dalších důvodů se nyní ve firmě zvažují kroky, které by mohly vrátit výrobce do hry.

Zdroj, který nechtěl být jmenován, prozradil, že se připravuje přechod BlackBerry na systém od Googlu – tedy na Android. Má se jednat o dlouhodobý plán, který by měl zvýšit prodeje smartphonů této značky. V tuto chvíli není jasné, jestli nakonec dojde k tomuto kroku a kdy vůbec.

Zahraniční redakce se dotázaly na tyto kroky BlackBerry i Googlu, avšak ve vyjádření odmítli zástupci cokoliv komentovat.

Zdroje: reuters.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat