Výměna baterie u Galaxy S6/S6 Edge vyjde draze

Výměna baterie u Galaxy S6/S6 Edge vyjde draze
2015-04-19T10:20:10+02:00
• 19. 4. 2015
1

Chystáte-li si pořídit jeden ze dvou nejnovějších modelů od společnosti Samsung, tak byste rozhodně neměli přehlédnout ceny, které vám budou naúčtovány v autorizovaných servisech při jejich opravách. Jak Galaxy S6, tak i Galaxy S6 Edge mají uživatelsky nevyměnitelnou baterii, tudíž v případě potřebné výměny se nevyhnete návštěvě servisu. Jihokorejský výrobce nedávno zveřejnil ceny některých náhradních dílů, a ty oproti předchozí generaci jsou o něco vyšší.

galaxy-s61

Po uplynutí zákonné záruční doby, která je v každé zemi odlišná, vás výměna baterie u Galaxy S6 vyjde zhruba na 1 140 Kč (+ poplatky). Totéž platí pro Galaxy S6 Edge. Přitom baterie u předchozího Galaxy S5 stála 29,99 dolarů (tj. cca 758 Kč + poplatky). Každopádně ani v jednom případě cena nepřesahuje hranici 79 dolarů (tj. cca 2 002 Kč bez daně), což musí zaplatit majitelé iPhonu 6 za novou originální baterii.

Co se ještě týče cen jiných náhradních dílů u Samsungu, výměna displeje stojí 199 dolarů (tj. cca 5 043 Kč bez daně), a to kupodivu bez rozdílu vlastněného zařízení. V našich končinách byla začátkem února spuštěna služba Samsung Go v souvislosti se servisem chytrých zařízení fungující prozatím v Praze, Brně, Ostravě. Ta by měla u určitých druhů oprav zrychlit celý proces z 30 dnů na pouhých 36 hodin.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tomáš Rygl

19. 4. 2015, 11:05

Podle mě, se nedá koupit „originální“ baterie pro iPhone. A pro s5 je cena cca 500, s6 má cenu výrazně vyšší díky nutnosti servisní výměny.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat