Ohnuli iPhone 6 Plus, HTC One M9 a Galaxy S6 edge, ale Samsung se ohradil

Ohnuli iPhone 6 Plus, HTC One M9 a Galaxy S6 edge, ale Samsung se ohradil
2015-04-06T16:44:33+02:00
• 6. 4. 2015
3

Společnost SquareTrade Inc v minulém týdnu vydala video ukazující odolnost třech smartphonů –  iPhone 6 Plus, HTC One M9 a Galaxy S6 edge. V tomto testu šlo o jediné, při jaké síle lze ohnout tyto top modely. V podstatě se došlo k závěru, že síla překračující 50 kgf (1 kgf = 9,80665 N) zanechává důsledky na mobilech. Při vyšších hodnotách dochází k destrukci zařízení.

Test v podstatě navazuje na aféru bendgate z minulého roku. Samsung se ohradil vůči testu společnosti SquareTrade Inc. Z jejich tvrzení vyplývá, že došlo k ukázce síly, kterou nelze v praxi dosáhnout při běžném používání.

Samsung si připravil vlastní video, v kterém ukazuje, kolik může vynaložit síly sám člověk. Dle jejich závěru je tato hodnota na 30 kgf. Tuto sílu následně vynaložili na Samsung Galaxy S6 edge a dospěli k závěru, že nedojde k poškození ani k ohnutí.

Zdroje: slashgear.com, androidbeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Josef Švejk

6. 4. 2015, 20:33

Edge v zadní kapse, váha majitele 90 kg, dosedá na dřevěnou židli. To asi nebude 30 kg, tak možná 3 kg, že? ;-) Nemám iPhone, ale to bylo radosti, když měl tyhle problémy; že se Sam neozval už tehdy…

Srovnáváte hrušky s jablky. V testu dochází k pnutí (prohnutí) celého mobilu, kdy uchycení je za okraje telefonu, tlak je veden na střed a pod mobilem není podklad. Ve vašem případě se váha rozloží, neboť majitel mobilu se posadí na mobil, tzn. váha majitele se rozloží přes celou konstrukci mobilu a kapsa, ve které se mobil nachází, se také zdeformuje. To vše výrazně pomáhá k rozložení tlaku a tlak, který je veden na střed a odpovídal by po přepočtu výše uvedenému testu (uchycení za okraje, bez podložky) by byl výrazně menší, než je váha majitele.

Josef Švejk

7. 4. 2015, 18:27

1. příspěvek byl ironický (vůči námitkám Samsungu)
2. a vaše chyba je v tom, že opomíjíte dynamiku a změny zatížení během celého sedání si + „neochotu“ dřevěné židle se přizpůsobit pozadí sedajícího si člověka

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat