Hlasová asistenka Cortana již brzy pro Android a iOS

Hlasová asistenka Cortana již brzy pro Android a iOS
2015-03-14T09:30:23+02:00
• 14. 3. 2015
1

Microsoft již dříve sdělil, že plánuje rozšíření hlasové asistentky Cortana na další platformy. Nyní je již oficiálně potvrzené, že Microsoft připravuje Cortanu pro Android a iOS, kterou by měl vydat později v tomto roce.

Server Reuters sdělil, že Microsoft vydá Cortanu jako samostatnou aplikaci, která bude ke stažení pro telefony a tablety s iOS a Androidem. V současné době je v přípravě Cortana pro počítačovou verzi systému Windows 10, která bude vydána později tento rok. Současně s verzí pro počítače by měl Microsoft vydat také aplikaci pro již zmiňované mobilní platformy.

cortana-windows-phone-theverge-5_1020

V rozhovoru pro Reuters sdělil Eric Horvitz, generální ředitel Microsoft Research, že Microsoft v současnosti pracuje na větším rozšíření jejich hlasové asistentky. Údajně je ve vývoji pokročilejší verze Cortany s kódovým označením „projekt Einstein“, která by měla získávat data na základě umělé inteligence. O tomto projektu nebylo prozatím sděleno více detailů, ale po dokončení všech úprav a vylepšení by měla být Cortana schopna provádět daleko více úkolů, než zvládá nyní.

Rozhodnutí rozšířit Cortanu na Android a iOS není příliš překvapující. Většinu aplikací, které Microsoft vyvíjí pro Windows Phone, již vydal také pro tyto konkurenční systémy, což je dle mého názoru správný krok. Uživatelé mají dostupné veškeré aplikace napříč operačními systémy. Úplně opačnou logiku zvolil například Google, který pro Windows Phone vydal pouze aplikaci pro vyhledávání.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Vojtěch Javorský

22. 3. 2015, 10:40

Kdyby radšši nějdřív udělali Cortanu na WP pro všechny regiony a jazyky :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat