Aktualizace VLC pro Windows Phone přináší hardwarové dekódování

Aktualizace VLC pro Windows Phone přináší hardwarové dekódování
2016-08-02T22:30:42+02:00
• 21. 3. 2015

vlc_windows

Multimediální přehrávač VLC je pro uživatele mobilních Windows dostupný ve veřejné betaverzi již téměř 2 měsíce, po celou dobu mu však dělalo problémy přehrávání některých videí. Zejména u záznamů pořízených samotným telefonem docházelo k trhaným pohybům, což ve výsledku vedlo k nepěkné podívané. To se ale mění a s aktualizací přehrávače na verzi 1.2 je těmto problémům konec.

Jak potvrdili sami vývojáři na Twitteru, nová verze se kromě všeobecných vylepšení dočkala rovněž částečné podpory hardwarového dekódování, které by mělo znatelně vylepšit výkon aplikace. To můžeme potvrdit i my, při testování na redakční Lumii 930 všechny předchozí problémy s přehráváním zmizely a aktualizované VLC si nyní hravě poradí i s pořízeným 4K videem. Aplikace se nicméně stále nachází ve fázi beta a podle autorů ji čeká ještě spousta změn, v čele s vylepšeným uživatelským rozhraním a opravou náhodných pádů.

Nové VLC je dostupné jako univerzální aplikace jak pro telefony, tak i tablety a počítače s Windows. Stahovat můžete prostřednictvím odkazů níže.

[winphone]vlc-for-windows-phone/44fa83f7-a98d-4647-b9d4-c35ed729d0c9[/winphone]

alza

Za zapůjčení telefonu NOKIA Lumia 930 pro účely testování aplikací děkujeme internetovému obchodu Alza.cz, ve kterém si můžete vybrat z široké nabídky telefonů s operačním systémem Windows Phone 8.1.

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat