Nová verze Google Glass by měla být vybavena procesory Intel

Nová verze Google Glass by měla být vybavena procesory Intel
2014-12-03T09:00:33+02:00
• 3. 12. 2014

Google Glass stále ještě nejsou ani v prodeji, ale my jsme se již dočkali několika vylepšení. Co se týče hardwarové výbavy,  k vylepšení došlo již v červnu tohoto roku, kdy nové modely disponovaly 2 GB RAM. Nová generace chytrých brýlí by měla být vybavena procesory společnosti Intel.

Mělo by  dojít k výměně současného procesoru od společnosti Texas Instruments. Současná verze procesoru, kterým jsou chytré brýle vybaveny, je na trhu již od roku 2011. Od té doby ale technologie v oblasti mobilních procesorů postoupily o několik úrovní dále. Trh s mobilními procesory se také trochu změnil. Texas Instruments do výroby mobilních procesorů přestal investovat peníze. V současnosti  vidíme velmi často přístroje s procesory Qualcomm nebo MediaTek. S tím, jak roste obliba chytrých zařízení, také roste tlak na výrobce mobilních procesorů, aby jejich produkty byly více úsporné a zároveň dostatečně výkonné.

google-glasses-280612

Google se podle informací Wall Street Journal rozhodl vsadit na Intel. Bohužel zatím nevíme, jakým konkrétním procesorem budou Google Glass vybaveny. Procesory Intel v současnosti nepatří mezi nejčastější výbavu mobilních zařízení. Procesory této společnosti je vybaveno pouze malé množství přístrojů.

Na základě dostupných informací by měla být nová verze Google Glass dostupna někdy v příštím roce. Uvidíme, zda se skutečně informace potvrdí. Dále bude velmi zajímavé sledovat, kdy se Google rozhodne uvolnit finální verzi chytrých brýlí do prodeje. Na to vše si ale budeme muset ještě počkat.

Zdroje: androidpolice.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat