iOS 8 již na 60 % zařízení

iOS 8 již na 60 % zařízení
2014-11-29T09:13:40+02:00
• 29. 11. 2014
1

Apple oznámil, že jejich nejnovější systém iOS 8 je již nainstalovaný na více než 60 % zařízení. Tato analýza byla provedena 60 dní od vydání tohoto systému (24. 11. 2014).

iOS verze, grafU této verze vzrůstá počet uživatelů o něco pomaleji než u předešlého iOS 7. Hlavním důvodem má být menší množství novinek, ale zřejmě se do celého procesu odrazily i chyby spojené s prvním vydáním. Například došlo k nefunkčnosti mobilní sítě nebo Touch ID. Tyto problémy byly vyřešeny, ale i přes to nedošlo k razantnějšímu rozšíření.

Zajímavým faktem je také porovnání s Androidem, u kterého je počet aktualizací značně menší (bereme-li v potaz 2 nejnovější verze). Zde je ale nutné dodat, že Apple se stará o všechna zařízení, což se liší od Androidu. Zde má Google pod palcem jen řady Nexus, Android One a Google Play Edition. Bohužel data o verzích systému této skupiny nejsou dostupná.

ios-adoption-oct-14

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Váňa

Jsem studentem telekomunikací na střední průmyslové škole. Nejvíce se zajímám o smartphony a tablety. Poslední dobou jsem se zaměřil spíše na iOS. Ve volném čase rád sportuji.

Komentáře

Proč „došlo k nefunkčnosti,“ když by stačilo prostě „nefungovalo?“ Proč „zajímavým faktem je,“ když by to mohlo být prostě „zajímavé?“ Zde používáním většího množství takových obratů dochází k menšímu objemu příjemnosti vnímání textu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat