GE Money Bank – NFC platby budou i u Vodafonu

GE Money Bank – NFC platby budou i u Vodafonu
2014-08-13T10:35:32+02:00
• 13. 8. 2014

Bezkontaktní platby se čím dál více rozšiřují a dnes je můžeme najít už i v taxících, hospůdkách a dokonce u menších prodejců. Ve většině případů jsme odkázání na debetní nebo kreditní karty s NFC. V Česku je možné také platit mobilními telefony, jenž jsou vybaveny zmiňovanou technologií. Zde ale musíte být u konkrétní banky, která spolupracuje s jedním z mobilních operátorů, což značně omezuje využití.

Olimpicshop

Nyní GE Money Bank vydala tiskovou zprávu, že jako první banka rozšiří tuto možnost placení na dalšího operátora. Do této chvíle mohli bezkontaktně platit zákazníci této banky, pokud byli i u operátora O2. Nově se tato možnost rozšíří i k Vodafonu. Samotný pilotní test probíhá s vybranými zákazníky od 1. června a brzy by se vše mělo uvést do komerčního nasazení.

„Placení mobilními telefony považujeme za budoucnost bankovních služeb. Byli jsme první bankou, která NFC platby nabídla všem klientům bez omezení a zdarma. Po rozšíření služeb pro zákazníky operátora Vodafone budeme jedinou bankou v ČR, která pokrývá většinu mobilního trhu,“ říká Monika Kubovcová, ředitelka alternativních distribučních kanálů GE Money Bank

„Těší mě, že ve spolupráci s GE Money Bank a MasterCard rozšiřujeme nabídku služeb o NFC platby. Chytrý telefon má dnes většina zákazníků stále u sebe a využívá ho místo počítače na cestách, jako svůj diář, poznámkový blok. A NFC platby využití chytrých telefonů posouvají ještě dál. Vše důležité zákazník nyní může mít ve svém chytrém telefonu.“ uvedl Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky ve Vodafonu

Ačkoliv se jedná o dobrou zprávu, která značí rozšiřování této možnosti placení, stále jsou zde velká omezení. Konkrétně GE Money Bank  podporuje NFC platby jen na smartphonech Samsung Galaxy Note II, S III, S III mini, Ace 2, S4 a S4 mini.

Je zde i možnost, že dojde k většímu rozšíření. Sama společnost MasterCard pracuje na aplikaci a službě, která by mohla přinést rychlejší rozmach bezkontaktního placení s mobily.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat