Archos 80 Helium 4G – Tablet s LTE za nízkou cenu

Archos 80 Helium 4G – Tablet s LTE za nízkou cenu
2014-08-22T12:20:17+02:00
• 22. 8. 2014

Archos je francouzská společnost, která na trhu působí od roku 1988 a v minulosti se zabývala například výrobou přenosných audio a video přehrávačů. V roce 2009 představila svůj první tablet s operačním systémem Android a nyní si pro nás Archos připravil tablet s LTE za cenu 199.99 Euro (5 559 Kč).

    archos_80helium-slide_05

Zařízení je vybaveno 8palcovou obrazovkou s rozlišením 1024 x 768. Jedná se o IPS displej. Archos 80 Helium 4G je poháněn 4jádrovým Qualcomm procesorem s frekvencí 1.2 GHz. Procesor je dále doplněn o 1 GB operační paměti. Kapacita interního úložiště se zastavila na pouhých 8 GB. Výhodou však bezesporu je možnost rozšířit si tuto paměť pomocí MicroSD karty až na 64 GB.

archos_80helium-slide_04 archos_80helium-slide_06 archos_80helium-slide_02

Tablet disponuje také dvojicí fotoaparátů. Na zadní straně je k dispozici 5 MPx fotoaparát, který je schopný pořizovat video záznamy v HD kvalitě. Na přední straně nalezneme 2 MPx fotoaparát, což na běžné videohovory zájemcům plně postačí. Největší předností tohoto tabletu je již zmiňovaná podpora LTE sítí. Tablet je vybavený jedním vstupem pro Mini SIM kartu. Nechybí samozřejmě ani podpora WiFi nebo Bluetooth. Zařízení může také při různých situacích posloužit jako přenosná navigace díky přítomnosti GPS.

archos_80helium-slide_03  archos_80helium-slide_01

Výrobce do tabletu zabudoval baterii o kapacitě 3500mAh. Hmotnost celého zařízení se vyšplhala na 439g, což na 8palcový tablet není málo. Model již v základu disponuje Androidem ve verzi 4.3 Jelly Bean. Samozřejmostí je podpora veškerých služeb od Googlu.

Archos 80 Helium 4G je dostupný již nyní skrze oficiální stránky. Nelze očekávat, že se bude jednat o nejprodávanější zařízení této kategorie. Nastavená cenovka v kombinaci s výbavou si však své zájemce jistě najde.

Zdroj: archos.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat