Příští Android bude ve verzi 5.0 spekulace

Příští Android bude ve verzi 5.0 [spekulace]
2014-06-12T20:33:08+02:00
• 12. 6. 2014
2

Již jsme si mohli za ta léta všimnout, že Google dodržuje určité rituály, co se týče jeho marketingu. Jeden z nich můžeme najít u propagace nejrůznějších mobilních služeb nebo aplikací. Pokud se pozorně zadíváte na některé produktové obrázky, tak na každém zařízení Nexus najdete určitý čas, byť na některých se to snaží maskovat. To samozřejmě souvisí s aktuální verzí systému Android. V tuto chvíli je k dispozici 4.4.3, přičemž poslední číslovku Google nepoužívá.

graphic_homepage Android_GoogleSearch_Cheese_GooglePlus

Ukázka z oficiálních stránek Android.com a propagace vyhledávače – čas 4:40 značí Android 4.4

Čtenář Jan Dudek nás upozornil na jednu malou změnu v rámci propagace nových karet v Google Now. I přes lákání na MS ve fotbale zaznamenal, že čas u jednotlivých obrázků není 4:40 nebo 4:50, jak by se mohlo předpokládat, ale je zde uveden čas 5:00. To by mohlo znamenat, že by Google měl vypustit Android 5.0, jehož přívlastek by začínal na písmeno L.

Bp3iw8CCEAA-46Y

Screenshot_153

Samozřejmě se jedná jen o naši spekulaci, kterou s námi sdílí Jan Dudek. Nyní si musíme počkat, co vlastně Google představí. Možná se dočkáme projektu Hera dříve, než bychom čekali. Možná nová verze přinese Quantum Paper. Nyní si musíme počkat na představení další verze Androidu.

google-now-wc-hd

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vladimír Jícha

13. 6. 2014, 10:52

Já bych řekl, že teď je docela pravděpodobný, že bude verze 5.0 brzy i podle dalších indicií. Viděl jsem nějaký screenshoty úplně novýho vzhledu (mně se teda spíš líbí ten starej tmavej po vzoru 4.1). Ale hlavně se začínají objevovat ve schvalování velký notebooky s Androidem. Takže tipuju, že se brzy objeví nová verze s vylepšenou podporou fungování jako desktop. Třeba současně zobrazený okna aplikací, taskbar atd.

Viktor Kovařík

13. 6. 2014, 0:02

Kecy v kleci, spekuluje se o androidu 5.0 už od dob ICS :D a tak nějak pořád není… těm „zaručeným spekulacím“ se nedá věřit no :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat