Google podrobně ukázal Android Wear

Google podrobně ukázal Android Wear
2014-06-25T19:44:53+02:00
• 25. 6. 2014

Představení platformy Android Wear jsme se dočkali již v březnu, až nyní nám ale Google ukazuje podrobnosti. Nová hodinková platforma se vám snaží zobrazovat vždy co nejrelevantnější obsah. Ten bere především z telefonu. Jedná se ve své podstatě o zdokonalené Google Now uzpůsobené pro displeje hodinek.

DSC_3544

Hodinky vám budou na základě různých senzorů dosazovat informace, které byste mohli ocenit. Budou tak sloužit především jako prodloužená ruka vašeho telefonu. Na obrazovce se vám bude zobrazovat obsah v podobě karet. Jejich obsah bude vyplněn prozatím pouze notifikacemi z telefonu. Ty se s novým Android Wear API dají dále rozšířit. Mohou mít více stran, možnost nadiktovat odpověď či jednoduše shromažďovat notifikace jedné aplikace k sobě. Například všechny nové emaily uvidíte hned u sebe.

DSC_3612 DSC_3592

Samozřejmostí je potom možnost změnit vzhled samotných hodin, k dispozici jsou jak digitální tak analogové. Po kliknutí na hodiny potom aktivujete hlasové zadávání či stačí říct známe slovo „Ok, Google“. Ukazována byla také synchronizace, kdy nadiktuje poznámku a ta se vám hned zobrazí v telefonu.

Google na konferenci mluvil také o novém Android Wear SDK pro vývojáře. Toto nové SDK umožní vývojářům vyvíjet aplikace přímo pro tuto novou platformu. Zatím se zde setkáváme s nálepkou „Již brzy“. SDK bude především disponovat přístupem ke všem senzorům, datům synchronizovaným s telefonem, hlasovým ovládáním a vlastním rozhraním.

DSC_3597 DSC_3623

Již známé LG G Watch budou k objednání již dnes v obchodě Play. K nim se připojuje Samsung s novými hodinkami Gear Live, které budou také dostupné k objednání již dnes. Moto 360 budou naopak k mání až na konci léta.

DSC_3663 DSC_3661

Zdroj: live.theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat