Dotekománie doporučuje #37 – Big Launcher, pomoc pro zhoršený zrak

Dotekománie doporučuje #37 – Big Launcher, pomoc pro zhoršený zrak
2014-04-12T12:00:02+02:00
• 12. 4. 2014

V poslední době nastal trend v grafických rozhraních, které mají často minimalistické ikony, různé nevýrazné barvy apod. Vzhled těchto aplikací je samozřejmě elegantní, vše vypadá velmi hezky, o rozložení nemluvě. To však s  sebou přináší problém, jelikož ne všichni jsme obdarováni skvělým zrakem. Lidé se zhoršeným zrakem mají při používání obrovské problémy se v tomto prostředí vyznat. Čeští tvůrci Jan Husák a Daniel Kuneš se rozhodli všem těmto lidem ulehčit práci pomocí  aplikace, která naprosto vybočuje z řady.

unnamed (2)_result unnamed (1)_result

Big Launcher, že vám to něco říká? Ano, tento skvělý launcher se stal velmi populární doma i v zahraničí. Již na první pohled vás Big Launcher zaujme svým prostředím, které je oproti ostatním launcherům velmi velké. To se vašemu oku nemusí zdát zrovna hezké, avšak tvůrci kladou důraz hlavně na použitelnost. To však neznamená, že jej nemůžete používat, i když nemáte zrak zhoršený. Mnoho lidí Big Launcher používá díky intuitivnímu prostředí, jednoduchosti a rychlosti.

unnamed (6)_result unnamed (10)_result unnamed (5)_result

Tento launcher vám nabídne spousty různých vychytávek, které vám ulehčí práci. Největší předností je malý počet ikon a jejich velká velikost usnadňující orientaci. Skvělou funkcí je možnost nastavení barev textů a pozadí tzn., že si můžete nastavit např. tmavý motiv, kde budou texty a popisky bílé a pozadí černé, tím uživatel dosáhne skvělé čitelnosti. Autoři mysleli také na velikost písma, pokud si tedy nastavíte velikost na maximum, tak vás tato velikost překvapí, jelikož je písmo opravdu jedno z největších, které jsem kdy na chytrém zařízení viděl. Tato skutečnost však nemá absolutně žádný vliv na funkčnost, jelikož jsou texty velmi dobře uspořádány.

unnamed (11)_result unnamed (9)_result unnamed (8)_result unnamed (7)_result

Díky ohlasům po celém světě se Big Launcher dostal do povědomí spousty lidí se zhoršeným zrakem, přičemž jej oceňují i spousty lidí, kteří žádným zhoršením netrpí. Tvůrcům bych chtěl poděkovat za to, že nemyslí pouze na design a prodejnost, ale i na použitelnost pro takto zdravotně postižené lidi, nebo naše babičky a dědečky, jimiž se staneme i my. Možná budeme v budoucnu také vděční za tento launcher. Launcher si můžete vyzkoušet ve verzi zdarma, která obsahuje několik omezení. Placená verze sice stojí cca 200 Kč, avšak tato cena se vám několikrát „vrátí“ díky skvělému vyladění a použitelnosti aplikace.

logo-app BIG Launcher Easy Phone DEMO BIG Launcher Zdarma ANDROID   logo-app BIG Launcher BIG Launcher 8,88 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat