BlackBerry koupilo zdravotnickou firmu NantHealth

BlackBerry koupilo zdravotnickou firmu NantHealth
2014-04-17T15:25:31+02:00
• 17. 4. 2014

I přes dlouhodobě přetrvávající krizi se BlackBerry nehodlá vzdát svých nastolených plánů, čemuž nasvědčuje uskutečněný nákup vlastnického podílu ve společnosti NantHealth, která v sektoru zdravotnictví nejen shromažďuje získané data pacientů. Kanadský výrobce pravděpodobně nechce dlouho zůstat pozadu za světově největšími výrobci, kteří v poslední době zaměřují svoji pozornost na chytré doplňky snímající zdravotní stav uživatele.

NantHealth BlackBerry

Firma NantHealth propojuje zdravotnická zařízení a zajišťuje sdílení zdravotnických záznamů v digitální podobě. Samotný zakladatel, Patrick Soon- Shiong avšak přesně nesdělil, kolik dolarů se BlackBerry vlastně rozhodlo investovat. Každopádně v budoucnu lze očekávat nasazení celé palety funkcí, se kterými v NantHealth momentálně pracují. Ti na oplátku můžou počítat s uplatnění komunikátoru BlackBerry Messenger, pomocí něhož budou moci pacienti zabezpečeně komunikovat s lékaři.

V současnosti platformu NantHealth využívají ve 250 nemocnicích, spojuje více než 16 tisíc zdravotnických zařízení a shromažďuje přes 3 miliardy dat ročně. Nakonec z reakce generálního ředitele BlackBerry, Johna Chena vychází, že bude chtít společnost sladit s investicí, kterou berou jako životně důležitou pro svou další budoucnost. Zdravotní péče je prý jedna z klíčových odvětví, kde můžou mít jedinečné výhody a tato investice pro ně znamená možnost maximalizovat příležitosti.

Zdroj: recode.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat