8palcový Nexus od HTC?

8palcový Nexus od HTC?
2014-04-22T06:35:42+02:00
• 22. 4. 2014

Již od představení druhé generace Nexus tabletu se začínají objevovat spekulace kolem nadcházející verze. Poměrně často jsme zaznamenávali zmínky o větší verzi, která by měla být poháněna procesorem od Intelu. Následně se spekulovalo o 64bitovém modelu taktéž s větší úhlopříčkou displeje. Nyní zde máme menší převrat, jelikož zahraniční web DigiTimes získal informace, že by za další generací mohl stát jiný výrobce.

Nexus 8 - možná podoba

Konkrétně by se mělo jednat o společnost HTC, která měla být již dříve kontaktována Google kolem tabletu s nálepkou Nexus. Tchajvanský výrobce prý odmítl nabídku, jelikož byl plně vytížen vlastními smartphony. Zdroj podotýká, že v současnosti má docházet k jednáním, která směřují k 8palcové verzi Nexusu od HTC. Nemá být ještě rozhodnuto, přičemž HTC a Google nijak nevyhrocují přípravy.

Musím podotknout, že HTC již delší dobu představilo vlastní tablet a v historii firmy najdeme v podstatě jen dva modely – významnějším byl HTC Flyer. Nyní by společnost dostala šanci, jak na sebe více upozornit, což by se jí rozhodně hodilo. Pokud se ptáte, co na tato jednání říká Asus, zdroj jen uvádí, že společnosti by to ani nevadilo, kdyby další Nexus šel z jiné dílny. Výrobce by se zaměřil na své modely.

Ve výsledku se Google asi bude rozhodovat mezi Asusem, který má velké zkušenosti s tablety, a HTC, jenž potřebuje větší dávku pozornosti pro své produkty. Uvidíme, s čím nakonec Google přijde ve 3. čtvrtletí, kdy by měl být představen 8palcový tablet Nexus.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat