Nexus 7 2014 s Intelem pod kapotou?

Nexus 7 2014 s Intelem pod kapotou?
2013-12-27T09:49:33+02:00
• 27. 12. 2013

Již nyní se začínají objevovat spekulace, které se týkají dalšího sedmipalcového tabletu od Googlu. Letos jsme se dočkali nové verze, která v mnohém převyšuje Nexus 7 2012. V útrobách Nexusu 7 2013 najdeme nejvýkonnější Snapdragon S4 Pro, který je do určité míry ořezanou verzí Snapdragonu 600.

Asus již po druhé dokázal, že dokáže vyrobit levný malý tablet, který má co nabídnout. Zřejmě se tento výrobce usiluje i o další generaci Nexusu 7 pro Google. Sice se objevovaly spekulace o tom, že by jej mohla vystřídat společnost LG, ale dnes je již jasné, že chystaný tablet s čistým Androidem je LG G Pad Google Play Edition. Jeho běžnou verzi jsme nedávno testovali.

Nyní se objevují zprávy, že Intel získal možnost dodávek SoC pro Nexus 7 2014.  To by znamenalo, že další referenční zařízení nebude založeno na architektuře ARM, ale jednalo by se o x86. Mohly by být použity procesory z řady Z3000. Konkrétně čtyřjádrové verze Z3740 a Z3770 jsou výkonnější než Snapdragon S4 Pro, ale na druhou stranu nedostačují na Snapdragon 800 nebo 805.

nexus-7-intel

Pokud se podíváme na specifikace zmíněných SoC, tak zjistíme, že jsou 64bitové. Možná se tak ukazuje, že by Google mohl představit 64bitový Android, který bude prvně viděn na další generaci menšího Nexus tabletu. Zároveň by se Intel dostal na výslunní a upozornil by na sebe, že dokáže produkovat dobré procesory, které zvolil i sám Google.

Samozřejmě se jedná zatím o spekulace a do představení dalšího 7palcového zařízení zbývá ještě nějaký ten měsíc. Za tu dobu se může změnit ještě hodně věcí.

Zdroj: fool.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat