Alcatel Pixi 7 přijde jen na 79 eur #MWC2014

Alcatel Pixi 7 přijde jen na 79 eur #MWC2014
2014-03-15T10:51:28+02:00
• 26. 2. 2014
1

Společnost TCL, dodávající na větší trhy chytrá zařízení pod značkou Alcatel, odhalila na veletrhu MWC v Barceloně nejen nové telefony či chytrý přenosný počítač. Svoji pozornost si také zaslouží představený tablet, který ačkoliv nemá žádnou nadprůměrnou výbavu, nízká prodejní cena bude lákat mnohé uživatele k jeho koupi.

Alcatel Pixi 7

Alcatel Pixi 7 do přední části dostal 7palcový TFT displej, jehož rozlišení 960 x 540 pixelů bývá spíše typické pro 4,5palcové displeje, takže nad jeho kvalitou můžeme polemizovat. Výkon zajistí dvoujádrový procesor MT8117 od Mediateku s frekvencí 1,2 GHz. Velikost operační paměti se rozchází v závislosti na trhu. Nicméně 512MB paměti budou mít zařízení pro Evropu (EMEA) a 1 GB v Latinské Americe (LATAM).

Rozšiřitelná interní paměť o paměťovou microSD kartu v základu nabídne velikost 4 GB. Tablet z obou stran disponuje pouze VGA kamerkami, přičemž softwarová stránka se překvapivě dočkala Androidu ve verzi 4.4 KitKat. Baterie s kapacitou 2 840 mAh zajistí výdrž na 4 hodiny aktivního používání. Výbavu nakonec uzavřou funkce, jako je infraport, WiFi nebo Miracast.

K zařízení ve vícero barevných provedení bude k dispozici celá řada sladěných doplňků. Evropský trh jej může očekávat v červenci za doporučenou prodejní cenu ve výši 79 eur (tj. v přepočtu 2 159 Kč bez daně a dalších poplatků).

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tomáš Jurka

27. 2. 2014, 12:02

512 MB RAM? Prooooč?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat